20% تخفیف مشاوره های تحصیلی حضوری 20% تخفیف مشاوره های تحصیلی

زندگی در ترکیه: بررسی کامل و بی نقص ترکیه برای زندگی

زندگی در ترکیه: بررسی کامل ترکیه برای زندگی

ترکیه همسایه شمال غربی ایران است. کشوری که نیمی از آن همسایه کشورهای آسیایی و نیم دیگر آن همسایه کشورهای اروپایی است و به سبب همسایگی با ایران از لحاظ فرهنگ و سبک زندگی تشابهات زیادی با ایران دارد. در این مقاله قصد داریم همه چیز درباره زندگی در ترکیه را مورد پوشش قرار دهیم.

این نوشته را با کلیات از جغرافیای ترکیه ، آب و هوای ترکیه، نوع حکومت،  تقسیمات استانی و شهرهای بزرگ ترکیه و اطلاعات اطلس‌وار شروع می‌کنیم و سپس وارد مباحث ریزتری از زندگی در ترکیه می‌شویم؛

مثل فرهنگ و آداب و رسوم مردم ترکیه، سبک زندگی و غذاهای مردم ترکیه، چگونگی زندگی شهری در ترکیه، وضعیت کار و سرمایه گذاری در ترکیه، روزهای کاری و تعطیلات رسمی ترکیه، سیستم حمل و نقل ترکیه، سیستم آموزشی و تحصیلی ترکیه، سیستم بهداشت و درمان ترکیه، هزینه زندگی در ترکیه و هزینه خانه در ترکیه را پوشش خواهیم داد.

در این مطلب سعی شده است که هر آنچه که شما برای انتخاب کشور ترکیه برای زندگی به آن نیاز دارید، مورد بررسی و موشکافی کامل قرار گیرد. موسسه حامی مهاجر با داشتن شرکت در ایران و ترکیه، متخصص در امور اخذ اقامت ترکیه ، ثبت شرکت در ترکیه و اخذ پذیرش تحصیلی در ترکیه است. چنانچه به مشاوره و کمک ما نیاز داشتید، می‌توانید با شماره 02148406 ( خط ویژه ) تماس حاصل فرمایید.

جغرافیای ترکیه

ترکیه کشوری گسترده شده در ناحیه اوراسیا است که از سه طرف به وسیله دریا احاطه شده است. مرزهای شمالی این کشور به وسیله پهنه وسیع دریای سیاه پوشیده شده است، نیمی از مرزهای جنوبی این کشور نیز به وسیله دریای مدیترانه احاطه شده است، تقریبا بیشتر مرزهای غربی این کشور نیز آبی است و به وسیله دریای اژه پوشش داده شده است.

مرزهای خاکی این کشور بیشتر در شرق و جنوب شرقی این کشور قرار دارند، ترکیه از شرق با ایران و ارمنستان و از جنوب شرق و جنوب با عراق و سوریه مرزهای خاکی گسترده دارد. این کشور همچنین از شمال غربی با کشور اروپایی بلغارستان و از شمال شرقی با کشور اروپایی گرجستان هم مرز خاکی دارد. مرز بندی کشور ترکیه با همسایه غربی و اروپایی خود یعنی یونان، شامل مرزهای دریایی و خاکی است، که پیچیدگی و منازعات زیادی در این مرزها بین یونان و ترکیه وجود دارد.

ترکیه علاوه بر پایتخت خود که آنکارا است، سه شهر بزرگ و پرجمعیت دیگر به نام‌های استانبول ، ازمیر و  آنتالیا دارد، که در ادامه متن بیشتر در مورد آن‌ها توضیح خواهیم داد. در تصویر زیر می‌توانید نمای کاملی از مطالب گفته شده را مشاهده کنید.

نقشه همسایگان ترکیهآب و هوای ترکیه

شهرهای ترکیه به دلیل گستردگی جغرافیایی، وجود رشته کوه‌های فراوان و مجاورت با دریای سیاه و مدیترانه دارای آب و هوای متنوعی در هر فصل هستند. به طور کلی این سرزمین کشوری چهار فصل است و همین باعث شده ترکیه برای زندگی گزینه خوبی باشد.

برخی از شهرهای ترکیه همچون آنتالیا، ازمیر و استانبول که در سواحل دریاها بنا شده‌اند، دارای زمستان‌های سرد و بارانی و تابستان‌های گرم و نسبتا خشک هستند. فصل بهار، پاییز و تابستان به ویژه در مناطق ساحلی این کشور یکی از بهترین زمان‌ها برای گردشگران محسوب می‌شود.

باقی شهرهای ترکیه هم تقریبا الگویی به همین شکل دارند، با این تفاوت که امکان دارد سردی زمستان یا گرمی تابستان در آن‌ها شدیدتر باشد. در صورتی که به اطلاعات بیشتری در مورد آب و هوا ترکیه نیاز دارید، می‌توانید مقاله جغرافیای ترکیه در ویکی پدیا را مطالعه کنید.

سیستم سیاسی و واحد پولی ترکیه

نظام سیاسی این کشور جمهوری است و قوانین زندگی در ترکیه هم بر همین اساس وضع می‌شوند.، به همین دلیل نام اصلی آن جمهوری ترکیه است. پایتخت ترکیه شهر آنکارا است که در قسمت مرکزی این کشور قرار گرفته است. واحد پولی کشور ترکیه لیر است که با نماد اختصار TL شناخته می‌شود. پرچم سراسر سرخ با علامت هلال و ستاره سفید، نماد این کشور است.

ضمنا زبان رسمی ترکیه، همانطور که از نام کشور مشخص است، زبان ترکی استانبولی است که از جهاتی با زبان ترکی آذری (زبان رسمی کشور آذربایجان) متفاوت است. بر همین اساس نیز در ترکیه زندگی کردن، مستلزم یادگیری این زبان است. حالا چه هدف از زندگی در ترکیه استانبول باشد، چه هر شهر دیگری.

خط مردم این کشور نیز، همان زبان ترکی است که با الفبای سیریلیک یا همان خط لاتین نوشته می‌شود. در جدول زیر می‌توانید به صورت خلاصه اطلاعات سیاسی و جغرافیایی ترکیه را مشاهده کنید. در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر می‌توانید مقاله کشور ترکیه در  ویکی پدیا را بخوانید.

نوع حکومت جمهوری
جمعیت ترکیه ۸۴٬۲۲۵٬۰۰۰ نفر
مساحت ترکیه ۷۸۵٬۳۴۷ کیلومتر مربع
واحد پولی لیر (TL)
پایتخت انکارا
کد منطقه ترکیه 90
زبان رسمی ترکی استانبولی
خط لاتین

تقسیمات استانی و شهرهای بزرگ ترکیه

نقشه تقسیمات استانی ترکیه

کشور ترکیه به وسیله مصوباتی که در کنگره جغرافیای سال 1941 تصویب شد، به هفت ناحیه یا اقلیم (به ترکی : bölge ) تقسیم‌بندی شده است. این تقسیم‌بندی براساس اقلیم و شرایط جغرافیایی مناطق شکل گرفت و هر ناحیه نیز دارای چندین استان است.

به طور کلی ترکیه دارای 81 استان است، نام شهرهای مرکزی همه این استان‌ها، با نام استان یکسان است. تنها سه استان ختای، قوجا ایلی و سقاریه، اینگونه نیستند و نام مراکزشان به ترتیب شهرهای انتاکیه، ایزمیت و آداپازاری نام دارد.

از جمله شهرهای پرجمعیت، بزرگ و معروف ترکیه می‌توان استانبول، آنکارا، ازمیر و آنتالیا را نام برد که همه جز مراکز استان‌ها هستند. در ادامه مختصری در مورد هر کدام از این شهرها توضیح می‌دهیم. در تصویر زیر نیز می‌توانید مکان جغرافیایی هر کدام از این شهرها بر روی نقشه ترکیه مشاهده کنید.

استانبول

استانبول با جمعیت ۱۵٬۰۶۷٬۷۲۴ پرجمعیت‌ترین و معروف‌ترین شهر ترکیه محسوب می‌شود که سالانه تعداد بسیار زیادی توریست از جاذبه‌های گردشگری این شهر دیدن می‌کنند. همانطور که در تصویر بالا و بر روی نقشه مشاهده می‌کنید، این شهر در غربی‌ترین نقطه ترکیه، دورترین فاصله از ایران و در قسمت اروپایی ترکیه و در سواحل دریای سیاه و دریای مرمره قرار دارد.

زندگی در استانبول ترکیه

این شهر بزرگترین کلانشهر اروپا و دومین کلانشهر بزرگ خاورمیانه بعد از قاهره مصر است که با داشتن بناهای تاریخی بزرگ و مشهوری همچون مسجد ایاصوفیه و کاخ موزه توپ قاپی در نزد گردشگران بسیار محبوب است و به همین سبب مهم‌ترین شهر در صنعت توریسم ترکیه به حساب می‌آید.

تابستان‌های گرم و مرطوب و زمستان‌های سرد، بارانی و برفی ویژگی آب و هوای استانبول است. آب و هوای این شهر معتدل است و معمولا در زمستان و یا تابستان در محدوده مناسبی از دما قرار می‌گیرد. در تصویر زیر می‌توانید جدول دمای میانگین این شهر را مشاهده کنید.

ماه میانگین بیشترین دما °C میانگین کمترین دما °C
ژانویه 9 3
فوریه 9 2
مارس 11 3
آوریل 16 7
می 21 12
ژوئن 26 16
ژوئیه 30 18
اوت 31 20
سپتامبر 25 15
اکتبر 21 12
نوامبر 15 9
دسامبر 11 5

آنکارا

آنکارا پایتخت کشور ترکیه و مرکز سیاسی این کشور است و با  جمعیت ۵٬۴۴۵٬۰۲۶ پس استانبول پرجمعیت‌ترین شهر ترکیه بشمار می‌رود. شهر آنکارا یک پایگاه اقتصادی قوی در ترکیه است و می‌توان آن را یکی از بهترین مقاصد سرمایه‌گذاری خارجی در ترکیه دانست.برای آشنایی بیشتر با سرمایه‌گذاری در ترکیه، می‌توانید مقاله سرمایه‌گذاری در ترکیه را بخوانید. 

آب و هوای آنکارا هم چهار فصل است، دارای تابستان‌های گرم و خشک و زمستان‌های گرم و خشک است. میانگین دمای سالانه این شهر 11.7 درجه سانتیگراد است و میزان بارش در این شهر به طور کلی کم است. دمای هوا در زمستان‌های این شهر به ندرت از 15 درجه زیر صفر پایین‌تر می‌رود.

ازمیر

شهر ازمیر با داشتن جمعیت ۲٬۹۳۸٬۵۴۶ نفر، سومین شهر پرجمعیت ترکیه به حساب می‌آید. این شهر بندری در سواحل دریای اژه قرار گرفته است و یکی از قطب‌های تجاری، صنعتی و بندری ترکیه به حساب می‌آید. این شهر همچنین از لحاظ گردشگری نیز معروف است و سواحل بسیار زیبای آن هر ساله گردشگران زیادی را به سمت این شهر بندری سرازیر می‌کند.

آب و هوای ازمیر نیز معتدل مدیترانه‌ای است، تابستان گرمی دارد که حداکثر دمای آن به 31 درجه سانتیگراد می‌رسد (گرچه رکورد 46 درجه ای نیز برای این شهر به ثبت رسیده است.) . زمستان این شهر نیز اغلب همراه باران است و ندرتا دمای زمستانی این شهر از 12 درجه سانتی گراد پایین‌تر می‌آید و معمولا در این شهر برف نمی‌بارد.

آنتالیا

سواحل زیبای آنتالیا در ترکیه

آنتالیا نیز با جمعیت ۱٬۳۱۱٬۴۷۱ نفر، هفتمین شهر پرجمعیت ترکیه است که در سواحل زیبای دریای مدیترانه واقع شده است. این شهر یکی از مقاصد مهم گردشگران در ترکیه است که زیبایی سواحل آن در دنیا کم نظیر است. سواحل زیبا و اماکن گردشگری متعدد آن سبب شده تا همانند شهر استانبول به یکی از محبوب ترین مقاصد گردشگری تبدیل شود.

آب و هوای این شهر گرم و مرطوب است. تابستان‌های گرمی دارد و میانگین دما در تابستان بین 28 تا 36 درجه بوده و گاهی تا 40 سانتی‌گراد نیز افزایش می‌یابد. در زمستان دمای این شهر متعادل‌تر است و به طور متوسط بین 9 تا 15 درجه سانتی‌گراد بوده و بارش برف و یخبندان به ندرت در این شهر دیده می‌شود.

فرهنگ و آداب و رسوم مردم ترکیه

فرهنگ مردم ترکیه به واسطه همسایگی با کشور ایران و داشتن اشتراکات دینی و فرهنگی بسیار به فرهنگ مردم ایران نزدیک است. مردم ترکیه مردمی مهمان نواز و بسیار وطن پرست هستند، یک مورد جالب در رابطه با وطن پرستی مردم ترکیه، به سال 2016 برمی‌گردد که پس از وقوع کودتای ناموفق در این کشور، در فردا همان روز حدود 1.5 میلیون پرچم ترکیه در این کشور به فروش رفت. پرچم ترکیه برای مردم این کشور یک نماد مقدس است.

ترکیه از لحاظ دینی تقریبا کشوری یکپارچه محسوب می‌شود و 99.8 از مردم این کشور مسلمان هستند، از لحاظ مذهبی نیز 75 تا 85 درصد مسلمانان ترکیه سنی مذهب هستند و 15 تا 20 درصد آن‌ها نیز علوی هستند به همین دلیل جمعیت شیعه مذهبان ترکیه نسبت به سایر مذاهب مسلمانان این کشور در اقلیت قرار دارد.

مهم‌ترین تفاوت جمعیتی مردم ترکیه، زبان است. کشور ترکیه متشکل از اکثریت ترک زبان و مناطق کرد زبانی است که در جنوب شرقی این کشور و هم مرز با کشورهای عراق و سوریه قرار دارند. حدود 70 تا 75 درصد جمعیت ترکیه را افراد ترک زبان و 18 درصد آن را کردزبانان تشکیل می‌دهند. عموما مناطق کردنشین ترکیه استان‌های محرومی محسوب می‌شوند و به دلیل قرار گرفتن آن‌ها در اقلیت، مانند سایر استان‌های ترکیه پیشرفت نکرده‌اند. در تصویر زیر نواحی ترک زبان و کردنشین، بر روی نقشه ترکیه مشخص شده است.

نقشه ترکیب نژادی ترکیه

از جمله فرهنگ‌های بسیار خوب که میان مردم ترکیه، احترام گذاشتن به حقوق حیوانات و حیوان دوستی است. تقریبا تمام گردشگرانی که به ترکیه سفر کرده‌اند، متوجه علاقه و احترام مردم ترکیه نسبت به حیوانات شده‌اند. غذا دادن و پناه دادن به حیوانات در نزد مردم ترکیه یک کار رایج است و آزار دادن حیوانات امری منفور و مذموم به حساب می‌آید. به سبب همین فرهنگ، شهرداری‌های شهرهای بزرگ نیز رفتار بسیار پسندیده‌ای با حیوانات دارند و ضمن حفاظت و شماره گذاری حیوانات، آن‌ها را واکسینه نیز می‌کنند.

از دیگر فرهنگ‌های پسندیده مردم ترکیه می‌توان به احترام به سالمندان و بزرگان اشاره کرد. دستبوسی از بزرگان در این کشور امری رایج است و نشانه احترام محسوب می‌شود. معمولا افراد در مواجهه با یکدیگر حتی اگر با یکدیگر کاملا غریبه باشند، از عناوین آبلا (Abla) و آبی (Abi) به معنای خواهر بزرگ و برادر بزرگ استفاده می‌کنند. استفاده از این دو عنوان برای خطاب قرار دادن غریبه‌ها فارغ از توجه به سن و سال در فرهنگ مردم ترکیه بسیار رایج است.

فرهنگ ازدواج در این کشور شبیه ایران است و تفاوت‌های کمی میان این دو کشور وجود دارد. یکی از تفاوت‌ها این است که خانم‌ها بعد از ازدواج، از نام خانوادگی همسرشان استفاده می‌کنند.

از لحاظ نام خانوادگی هم تا سال 1934 خبری از نام‌ خانوادگی در این کشور نبود، پس از سال 1934 و اجباری شدن داشتن نام خانوادگی در این کشور، مردم شروع به استفاده از نام پدر در فامیلی خود نمودند، به طور که نام‌های خانوادگی دارای کلمه اوغولو ( به معنای فرزند ) در این کشور زیاد شد (مانند احمد اوغلو به معنای فرزند احمد). در سال 2013 نیز آماری در مورد رایج‌ترین فامیلی در ترکیه منتشر شد که ایلماز (Yilmaz) را به عنوان رایج‌ترین نام فامیلی در ترکیه معرفی کرد.

از جمله اتفاقات ناخوشایند در فرهنگ مردم ترکیه نیز می‌توان به پایین بودن فرهنگ رانندگی، وجود کودکان کار و پایین بودن سرانه مطالعه و اطلاعات عمومی ضعیف مردم این کشور اشاره کرد، به طوری که شاید برخی از مردم این کشور حتی از وجود کشور همسایه خود یعنی ایران اطلاعی نداشته باشند.

سبک زندگی و غذاهای مردم ترکیه

سبک زندگی و غذایی مردم ترکیه، در نواحی شرقی مانند ایران بر پایه غذاهای گوشتی و ادویه دار است و هر چه به سمت غرب این کشور می‌رویم، غذاها به سمت گیاهی و استفاده از ادویه کمتر پیش می‌روند. صبحانه یکی از وعده‌های اصلی و بسیار مهم برای مردم ترکیه است، مردم ترکیه به صبحانه اهمیت زیادی داده و آنرا بسیار مفصل می‌خورند. به همین دلیل ممکن است دو نوع سبک غذایی دو وعده‌ای و سه وعده‌ای در میان مردم ترکیه مشاهده شود.

راهنمای زندگی در ترکیه

سبک غذایی سه وعده‌ای مانند سبک غذایی کشور ایران، شامل صبحانه، ناهار و شام است، ولی در سبک غذایی دو وعده‌ای به دلیل مفصل برگزار شدن صبحانه، وعده ناهار حذف می‌شوند و جای خود را به خوردن میوه و میان وعده می‌دهد. بنابراین اگر روزی مهمان یک خانواده ترک بودید و شاهد این قضیه بودید، حذف وعده ناهار را به چشم بی احترامی و عدم مهمان‌نوازی تلقی نکنید.

در بین غذاهایی که در این کشور پخت می‌شوند، انواع سوپ محبوبیت بیشتری بین مردم ترکیه دارد، ترک‌ها تقریبا پیش از هر وعده غذایی و حتی قبل از صبحانه نیز انواع مختلفی از سوپ‌ها را می‌خورند که نوع این سوپ‌ها با توجه به هر فصل از سال متنوع است. در میان نوشیدنی‌ها نیز چای در میان مردم این کشور بسیار محبوب است و مردم ترکیه بسیار چای می‌نوشند و دوست دارند چای خود را در استکان‌های کوچک ریخته و با حل کردن قند و شکر، آن را شیرین بنوشند.

به طور کلی سبک غذاهای مردم ترکیه بسیار به مردم ایران شبیه است و حتی ما در شهرهای ایران نیز شاهد رستوران‌هایی با غذاهای ترک هستیم، که طرفداران زیادی دارد و بسیاری از غذاهای آن‌ها وارد منو رستوران‌های ایرانی نیز شده است.

چگونگی زندگی شهری در ترکیه

زندگی شهری در ترکیه را می‌توان با دسته‌بندی خدمات شهری در ترکیه توصیف کرد. اینکه مردم یک شهر به چه خدماتی از زندگی شهری دسترسی دارند، می‌تواند توصیف دقیقی از زندگی شهری در یک کشور باشد. اکثر مردم ترکیه به خدماتی از قبیل آب، برق، تلفن و حتی گاز دسترسی دارند که در ادامه سعی می‌کنیم هر کدام را به صورت مختصر توضیح دهیم.

لوله‌کشی گاز خانگی در شهرهای ترکیه

همانطور که می‌دانید، کشور ترکیه بر خلاف ایران، فاقد منابع وسیع گاز و سوخت‌های فسیلی است و بیشتر گاز مورد استفاده خود را از کشورهای همسایه مانند ایران، عراق و روسیه وارد می‌کند. بنابراین شاید قیمت و دسترسی مردم ترکیه به گاز طبیعی، مانند ایران ارزان و آسان نباشد.

لوله‌کشی گاز طبیعی تقریبا 78 استان از 81 استان ترکیه را تحت پوشش قرار می‌دهند و تنها در برخی از مناطق گرمسیر و یا مناطق محروم لوله کشی گاز وجود ندارد. می‌توانید در تصویر زیر استان‌هایی که دارا و فاقد لوله‌کشی گاز طبیعی را مشاهده کنید.

نقشه لوله کشی گاز شهری ترکیه

در واقع گاز در ترکیه بیشتر صرف تولید برق در نیروگاه‌ها می‌شود. استفاده خانگی از گاز طبیعی در ترکیه بیشتر شامل پخت و پز می‌شود و معمولا برای گرمایش خانه مورد استفاده قرار نمی‌گیرد. برای گرمایش خانه‌ها در ترکیه از روش‌های متفاوتی با سوخت‌های زغال سنگ، گاز لوله کشی، گاز کپسول، گازوئیل، برق و یا حتی هیزم استفاده می‌شود و عموما روش گرمایشی خانه‌ها بر پایه گاز همچون پیکیج‌ها و بخاری‌ها و چیزهایی که در ایران رایج است، بیشتر در شهرهای بزرگ ترکیه دیده می‌شود.

در مناطقی که لوله‌کشی گاز وجود ندارد و یا خانه‌هایی که به سیستم گاز شهری متصل نیستند، مردم از برای مصارف خانگی اقدام به خرید کپسول‌های ۷ تا ۱۱ کیلویی گاز می‌کنند. این سیلندرهای گاز در سوپرمارکت‌ها و فروشگاه‌های دیگر قابل خریداری می‌باشد و حتی می‌توان با تماس تلفنی با یک شرکت طی یک ساعت آن را در درب منزل تحویل گرفت. هزینه دوباره پر کردن این کپسول‌ها نیز چیزی در حدود  TRY۸۵ یا 24 دلار آمریکا است.

سیستم برق شهری در ترکیه

برق نیز در ترکیه یک انرژی گران است. همانطور که اشاره کردیم تولید برق در این کشور بیشتر به وسیله گاز وارداتی صورت می‌پذیرید و به همین دلیل تولید برق نیز مستلزم هزینه زیادی است. به همین دلیل بهای برق در ترکیه نسبت به ایران گران‌تر است.

بیشتر مصارف انرژی در حوزه خانگی و تجاری متوجه برق است و در خانه‌ها برای گرم کردن آب و گرمایش وسایل برقی اولویت بیشتری دارند. به دلیل گران بودن انرژی در ترکیه اکثر مغازه‌ها و شرکت‌های کوچک، ترجیح می‌دهند که از خدمات قهوه‌خانه‌هایی که در بسیاری از خیابان‌ها وجود دارند بهره برده و خود اقدام به راه انداختن آبدارخانه در محل کار ننمایند.

سیستم آب و برق ترکیه

سیستم آب شهری در ترکیه

کیفیت آب شهری در بیشتر شهرهای ترکیه از جمله استانبول، فقط برای شستشو مناسب است و برای پخت و پز و آشامیدن باید از مغازه‌ها آب آشامیدنی خرید. در واقع این سیستمی است که در بسیاری از کشورهای اروپایی نیز رایج است و بر خلاف ایران، سیستم آبرسانی شهری فقط برای امور شستشو مورد استفاده قرار می‌گیرد. به وسیله این سیستم از هزینه‌های ناشی از تصفیه آب کاسته می‌شود و از هدر رفتن آب آشامیدنی به منظور استفاده‌ در شستشو و نظافت جلوگیری می‌شود.

روزهای کاری و تعطیلات رسمی ترکیه

روزهای کاری در ترکیه دوشنبه تا جمعه است و روزهای شنبه و یکشنبه در کشور ترکیه تعطیل هستند. تعطیلات رسمی سالانه در ترکیه 14 روز است که به سه بخش تعطیلات رسمی، تعطیلات ملی و تعطیلات مذهبی تقسیم می‌شوند. تعطیلات مذهبی در این کشور تابع ماه‌های قمری است و به همین دلیل تعطیلاتی هستند که در طول تقویم سالیانه جابه جا می‌شوند؛ اما سایر تعطیلات رسمی و ملی، تاریخی ثابت دارند. با مشاهده جدول زیر به صورت کامل ساده و مختصر می‌توانید با تعطیلات کشور ترکیه، مناسبت تعطیلی و تعداد روزهای تعطیلی آن مناسبت آشنا شوید.

مناسبت روز تعطیل در تقویم ترکیه

نوع تعطیلات

تاریخ

تعداد روزهای تعطیل

جشن سال نو میلادی

(اولین روز سال نو میلادی)

رسمی

1  ژانویه

1

روز حاکمیت ملی و کودک
(سالروز تاسیس مجلس ملی ترکیه در سال ۱۹۲۰)

ملی

23 آوریل

1

روز کار و همبستگی

ملی

1 می

1

بزرگداشت آتاتورک و روز جوانان و ورزش

ملی

19 می

1

عید فطر

مذهبی

آخرین روز ماه رمضان

3

روز دموکراسی و اتحاد ملی

ملی

15 جولای

1

عید قربان

مذهبی

10 ام ذی الحجه

4

روز پیروزی ترکیه
(پیروزی در برابر نیروهای مهاجم در سال ۱۹۲۲)

ملی

30 آگوست

1

روز جمهوری ترکیه

(سالروز اعلام حکومت جمهوری ترکیه در سال ۱۹۲۳)

ملی

29 اکتبر

1

وضعیت کار و سرمایه گذاری در ترکیه

مردم ترکیه معمولا 9 ساعت در روز کار می‌کنند که با ساعت کاری هفته‌ای 45 ساعت، نسبت به کشورهای اروپایی با 40 ساعت کار در هفته، ساعت کاری بیشتری دارند. همانطور که در قسمت قبل گفته شدف روزهای شنبه و یکشنبه در این کشور تعطیل هستند و در واقع در هر ماه 24 روز ساعت کاری رسمی وجود دارد.

پایه حقوق در ترکیه 2942 لیر است که پس از کسر مالیات و بیمه 2324 لیر پرداخت می‌گردد. در سال 2019 میانگین درآمد سالانه در ترکیه 642,147 لیر به ثبت رسیده است و درآمد غالب مردم در این سال 980,80 لیر بوده است.

صنعت اصلی ترکیه گردشگری است و سالانه درآمد زیادی از این صنعت نصیب کشور ترکیه می‌شود؛ ولی صنایعی همچون مد و پوشاک و ساخت قطعات ماشین آلات نیز در این کشور بسیار فعال است و احتمالا در سال‌های آینده درآمدهای بسیار زیادی را برای این کشور به ارمغان خواهد آورد. در جدول زیر می‌توانید پردرآمدترین مشاغل ترکیه را به همراه میانگین درآمد ماهیانه آن‌ها مشاهده کنید.

نوع شغل

میزان درآمد ماهیانه

پزشک متخصص /جراح

29,100 لیر

قاضی

24,500 لیر

وکیل

19,800 لیر

سرپرست بانک

18,600 لیر

مدیران اجرایی

17,500 لیر

مدیران مالی

16,300 لیر

ارتودنتیست

15,700 لیر

استاد دانشگاه

14,000 لیر

خلبان

11,700 لیر

مدیران بازاریابی

10,500 لیر

سیستم مالیاتی و سرمایه گذاری در ترکیه

ساکنین ترکیه زمانی واجد شرایط برای پرداخت مالیات خواهند بود که بیش از 6 ماه در سال در این کشور اقامت داشته باشند. البته اگر شما تحت اقامت موقت بیش از 6 ماه در این کشور اقامت داشته باشید، این امکان وجود دارد که از پرداخت مالیات های احتمالی معاف شوید. همچنین تمامی افرادی که در ترکیه دارای ملک و مستغلات هستند، مشمول ماليات خواهند بود و مقيم بودن يا نبودن هيچ گونه تاثيری بر قوانين مالياتی نخواهد داشت.

سیستم مالیاتی و سرمایه گذاری در ترکیه

مالیات بر درآمد ترکیه در ازای کار و یا بر مبلغ اجاره‌ دریافتی و سود ناشی از یک سرمایه گذاری اعمال می‌ شود و تفاوتی نمی ‌کند که سود حاصل از کجا به دست آمده است. مالیات وارد بر درآمد افراد مقیم ترکیه شامل کاهش نرخ مالیاتی و تسهیلات اعتباری می‌ شود. این نرخ معمولا بین 15 تا 35 درصد متغیر است. بنابراین مالیات‌های اصلی در کشور ترکیه شامل موارد زیر است:

  • مالیات بر درآمد: حداکثر 35 درصد
  • مالیات وارد بر سرمایه گذاری: حداکثر 35 درصد
  • مالیات پس از خرید ملک: حداقل 4 درصد

 سرمایه گذاری در ترکیه می‌تواند مزایایی همچون اخذ اقامت دائم و پاسپورت این کشور را به همراه داشته باشد و از جمله معایب آن نیز می‌توان به نرخ نسبتا بالای مالیات در این کشور اشاره کرد. در صورتی که علاقه‌مند به کسب اطلاعات بیشتر در مورد نحوه دریافت پاسپورت ترکیه به وسیله سرمایه‌گذاری و  ثبت شرکت در ترکیه هستید، می‌توانید مقاله شهروندی ترکیه از طریق سرمایه گذاری و چگونگی ثبت شرکت در ترکیه را مطالعه فرمایید. در صورت نیاز به مشاوره‌های تخصصی بیشتر در رابطه با ثبت شرکت و سرمایه‌گذاری در ترکیه، می‌توانید با شماره 02148406 ( خط ویژه ) تماس حاصل فرمایید.

سیستم حمل و نقل عمومی ترکیه

در ترکیه استفاده روزانه از اتومبیل‌های شخصی به دلیل گران بودن سوخت‌های فسیلی به صرفه نیست، به همین سبب استفاده از سیستم حمل و نقل عمومی در شهرهای ترکیه بسیار رایج است. در این قسمت قصد داریم سیستم حمل و نقل عمومی شهرهای گوناگون ترکیه را در چندین وسیله حمل و نقل عمومی با یکدیگر مقایسه کنیم.

مترو ترکیه

 استفاده  امکاناتی همچون مترو فقط در کلانشهرهایی همچون استانبول (دارای 9 خط و 73 ایستگاه مترو) ، آنکارا (با 4 خط و 45 ایستگاه مترو) و ازمیر (1 خط و 17 ایستگاه مترو ) دیده می‌شود و به طور مثال شهر بزرگی همچون آنتالیا، هنوز خط متروی فعالی ندارد.

اتوبوس‌های شهری و تاکسی‌های ترکیه

اتوبوس‌های شهری و تاکسی‌ها یکی از وسایل نقلیه حمل و نقل عمومی هستند که در تمام شهرهای ترکیه وجود دارند. رفت و آمد در ترکیه با تاکسی گران است به همین دلیل بسیاری از افراد سعی می‌کنند از امکانات در دسترس دیگر همچون اتوبوس‌های شهری استفاده کنند. علت گرانی نرخ تاکسی‌ها که اکثرا با تاکسی متر محاسبه می‌شود، گران بودن نرخ سوخت در این کشور است.

دولموش ها در ترکیه ( Dolmush )

دولموش ها در ترکیه در واقع نامی خاص برای وسایلی نقلیه‌ای هستند که ما در ایران آن‌ها را ون و مینی بوس می‌نامیم. استفاده از این وسایل عمومی در ترکیه به دلیل فراوانی و قیمت مناسب محبوبیت زیادی دارد.

قایق‌ های عمومی در ترکیه

قایق های عمومی در شهرهای بندری ترکیه همچون استانبول یا ازمیر رایج هستند. متاسفانه کلانشهرهای ترکیه هم همچون سایر کلانشهرها دچار معضل ترافیک هستند و به وسیله این قایق‌ها می‌توانید ترافیک شهر را دور بزنید.

تراموا در ترکیه

تراموا در ترکیه وسیله‌ای نیست که در همه شهرها شاهد آن باشیم. تراموا را فقط می‌توان در شهرهای با جاذبه‌های توریستی بالا مشاهده کرد.

سیستم حمل و نقل عمومی ترکیه

سیستم آموزشی و تحصیلی ترکیه

سیستم آموزش رسمی در مدارس ترکیه به شیوه 4-4-4 است. دانش آموز از سن 6 سالگی وارد مقطع ابتدایی یا İlk Öğretim می‌شود، پس از مقطع ابتدایی نیز از سن 10 تا 14 سال در مقطع راهنمایی تحصیل می‌کند و در سن 14 سالگی وارد مقطع دبیرستان می‌شود. تحصیلات در مدارس ترکیه با دریافت مدرک دیپلم و یا Lise Diplomasi در سن 18 سالگی به پایان می‌رسد.

سپری کردن مقطع پیش دبستانی در ترکیه اجباری نیست، ولی نسبت به آن توصیه می‌شود. مدارس ترکیه به دو دسته دولتی و خصوصی تقسیم‌بندی می‌شوند. سال تحصیلی ترکیه از ماه سپتامبر آغاز شده و در ماه ژوئن به پایان می‌رسد. تعطیلات مدارس ترکیه شامل 3 ماه تعطیلات تابستانی و تعطیلات رسمی این کشور است.

دبیرستان‌های متعددی در ترکیه وجود دارند که شامل موارد زیر می‌شوند:

  • دبیرستان‌های آناتولی که درسهای زبان خارجی آن بیشتر است.
  • دبیرستان‌های امام هتیپ (Imam Hatip) که دروس آنها در زمینه مذهب و به زبان عربی است.
  • دبیرستان‌های علوم که روی دوره‌های علمی تمرکز دارند.
  • دبیرستان‌های فنی و حرفه ‌ای که روی آموزش برخی حرفه‌ها تاکید دارند.
  • دبیرستان‌های آموزش فنی و حرفه ای صنعتی و دبیرستان‌های خصوصی که در تمام حوزه‌های بالا فعال هستند.

پس از سال چهارم دبیرستان دانش‌آموزان امتحان نهایی را می‌گذرانند و برای ورود به دانشگاه باید در این امتحان نمره قبولی کسب کنند.

سیستم آموزش عالی و دانشگاه های ترکیه

سیستم آموزش عالی در ترکیه یا Yüksek eğitim شامل دانشگاه‌های دولتی و خصوصی است. دانش آموزان برای ورود به دانشگاه‌ها باید دیپلم داشته باشند و در آزمون سراسری دانشگاه‌ها رتبه قابل قبول کسب نمایند. دانشگاه‌های ترکیه در رشته‌هایی همچون مد و فشن بسیار سر آمد و مشهور هستند و در سال‌های اخیر نیز سرمایه‌گذاری زیادی بر روی رشته‌های پزشکی در این کشور شده است. دانشگاه‌های ترکیه از لحاظ رتبه‌های جهانی نیز در رتبه‌های قابل قبولی قرار دارند، در جدول زیر می‌توانید لیستی از 10 دانشگاه مطرح ترکیه در سال 2020 را به همراه رتبه‌های جهانی آن‌ها مشاهده کنید.

نام دانشگاه

رتبه جهانی دانشگاه

دانشگاه cankaya

401

دانشگاه sabanci

415

دانشگاه bilkent

501

دانشگاه hacettepe

540

دانشگاه koc

565

دانشگاه bogazici

571

دانشگاه فنی استانبول

651

دانشگاه فنی METU

701

دانشگاه Atilim

821

دانشگاه استانبول

847

در صورتی که به اطلاعات بیشتری در زمینه اخذ پذیرش تحصیلی در ترکیه نیاز دارید، می‌توانید مقاله تحصیل در ترکیه را بخوانید و یا در صورت نیاز به کمک و مشاوره بیشتر با شماره 02148406 ( خط ویژه ) تماس حاصل کرده و با مشاوران مجرب ما در موسسه حامی مهاجر مشورت کنید.

سیستم بهداشت و درمان ترکیه

کشور ترکیه در طول دهه اخیر رشد بسیار خوبی در حوزه سلامت داشته است و حدود 120 میلیارد دلار در این زمینه سرمایه‌گذاری شده است. شرایط زندگی در ترکیه از نظر سیستم بهداشت و درمان نسبت به گذشته تغییر کرده و مهم‌ترین نشانه این موضوع، کاهش نرخ خدمات درمانی در این کشور است.

سیستم درمانی در کشور ترکیه به این شکل است که 41 درصد از هزینه‌های درمانی و سلامتی مردم ترکیه به وسیله مالیات تامین می‌شود، شرکت‌های بیمه 31 درصد از آن را بر عهده دارند و مردم نیز به طور متوسط 28 درصد باقی‌مانده این هزینه‌ها را می‌پردازند.

سیستم بهداشت و درمان ترکیه

در ترکیه به لطف سیستم بیمه سلامت عمومی(GSS)، خدمات بهداشتی و درمانی به همه شهروندان ارائه شده و به این وسیله بسیاری از هزینه‌های درمانی و مراقبتی توسط دولت تامین می‌شود. دولت برای تامین این هزینه‌های بر روی مالیات‌های گوناگون از جمله مالیات بر روی خودرو حساب ویژه‌ای باز کرده است.

سبک ارائه خدمات بهداشتی هم مشابه سبک آمریکایی است، به این شکل که پزشک در ابتدا اختیار تجویز هر دارویی برای مریض دارد، اما از داروی سوم به بعد، هزینه بیشتری از شخص دریافت کننده دارو گرفته می‌شود. این مزیتی است که محدودیت را از دوش پزشکان و گروه‌های ارائه دهنده خدمات پزشکی برمی‌دارد.

افراد خارجی نیز می‌توانند با خرید خانه در ترکیه حق شهروندی کسب کنند و خود و خانواده‌شان می توانند از مزایای سیستم بهداشتی مادام‌العمر در ترکیه بهره‌مند شوند. برای خواندن مطالب بیشتر و کامل‌تر در مورد چگونگی اخذ شهروندی و پاسپورت ترکیه می‌توانید، مقاله روش های مهاجرت به ترکیه را بخوانید.

هزینه زندگی در ترکیه

ترکیه جزو کشورهای توسعه یافته محسوب می شود اما به دلیل ارزش کم تر لیر نسبت به دلار مخارج زندگی و تفریح برای ایرانیان و یا سایر کشور های اروپایی بسیار مناسب است.

اما اگر می‌خواهید دقیق بدانید زندگی در ترکیه چقدر خرج دارد، باید بگوییم شما به‌طور کلی می‌توانید با 3000 لیر در ماه می یک زندگی خوب در این سرزمین را تجربه کنید. جهت مشاهده جزئیات و لیست جزیی همه هزینه های زندگی در این کشور می‌توانید مقاله هزینه زندگی در ترکیه را مطالعه فرمایید.

هزینه خانه در ترکیه

هزینه مسکن در ترکیه با توجه به شهری که سکونت خواهید داشت متفاوت خواهد بود برای مثال اگر قصد اجاره خانه در استانبول را داشته باشید می توانید با پرداخت 900 لیر به آن دست یابید. برای اجاره یک خانه در ترکیه احتیاجی به پرداخت رهن و مبلغ ودیعه، آنچنان که در ایران رایج است، وجود ندارد و می‌توان با پیش پرداخت دو ماه اجاره، خانه را اجاره کرد.

البته اجاره خانه در هر کدام از شهرهای ترکیه شکل‌های مخصوص به خود را دارد، در بعضی شهرها ممکن است کرایه یکسال را شما پیش بگیرند و در بعضی شهرها هم با گرفتن اجاره 2 یا 3 ماه پیش تر، باقی اجاره را به صورت ماهانه دریافت می‌کنند.

به طوری کلی هزینه کرایه خانه در ترکیه از ماهی 350 لیر آغاز شده و تا 1000 لیر در ماه در نوسان است. نکته‌ای که در هنگام اجاره خانه در ترکیه باید به آن توجه کنید این است که چنانچه ساختمان شما دارای سیستم‌های مرکزی گرمایشی و یا خدماتی باشد، باید 70 تا 100 دلار نیز هزینه سوخت پرداخت کنید، این هزینه جدای از اجاره ساختمان است و ممکن است در هنگام نوشتن قرارداد دریافت شود.

هزینه اجاره خانه در ترکیه

خرید مسکن و ملک در ترکیه برای ایرانیان مجاز است و یکی از راه‌های خوب مهاجرت به ترکیه و اخد اقامت ترکیه محسوب می‌شود و شما می‌توانید با خرید ملکی به ارزش 250.000 دلار به پاسپورت ترکیه دست یابید. چنانچه به اطلاعات بیشتری در این رابطه نیاز دارید، می‌توانید مقاله اخذ پاسپورت ترکیه به وسیله خرید ملک را مطالعه فرمایید و یا در صورت تمایل برای مشاوره‌های تخصصی بیشتر با حامی مهاجر، با شماره 02148406 ( خط ویژه ) تماس حاصل فرمایید.

انتخاب کشور ترکیه برای زندگی

ترکیه در واقع کشوری است که ضمن داشتن تشابهات فرهنگی زیاد با کشور ایران، سبک شهری و زندگی خاص خود را دارد که ترکیبی از سنت‌های قدیمی و مدرنیته اروپایی است؛ بنابراین چنانچه قصد دارید این کشور را برای زندگی انتخاب کنید، باید از تمام مزایا و معایب زندگی در ترکیه اطلاع داشته باشید.

لذا در این قسمت، قصد داریم به صورت خلاصه معایب و مزایای زندگی در ترکیه را برای شما بازگو کنیم.

مزایای زندگی در ترکیه

  • آب و هوای مطلوب در اغلب نقاط کشور
  • غذاهای لذیذ (در صورتی که گیاه خوار نباشید!)
  • هزینه زندگی مناسب
  • اقتصاد رو به رشد
  • سیستم حمل و نقل متنوع
  • نزدیکی فرهنگ با ایرانیان
  • وجود مناطق گردشگری متنوع و متناسب با هر نوع سلیقه
  • اخذ اقامت آسان

معایب زندگی در ترکیه

  • ارزش پایین لیر نسبت به دلار
  • نرخ بالای مالیات که از جمله مشکلات زندگی در ترکیه است.
  • ازدحام جمعیت و ترافیک در کلان شهرها
  • دشوار بودن زبان ترکی، یکی دیگر از سختی های زندگی در ترکیه است.
  • سیستم قضایی ضعیف که از خطرات زندگی در ترکیه محسوب می‌شود.
  • حقوق و دستمزد پایین نسبت به سایر کشورهای اروپایی
  • ساعت کاری بالا نسبت به کشورهای اروپایی
  • گران بودن انرژی و سوخت هم از جمله مشکلات زندگی در ترکیه برای ایرانیان است.

11 حقیقت شگفت‌انگیز درباره ترکیه که شاید ندانید

این حقایق به شرح زیر هستند:

  1. سواحل ترکیه زیباترین سواحل جهان هستند.
  2. آثار تاریخی ترکیه فقط مربوط به مساجد و کلیساهای زمان امپراطوری عثمانی نمی‌شود، بلکه این کشور دارای آثار باستانی بسیار قدیمی‌تر و خرابه‌هایی از تمدن های بزرگ یونان و روم است. برخی از آثار تاریخی ترکیه مربوط به 129 سال قبل از میلاد مسیح است.
  3. شهر اساطیری تروی در واقع در یونان نیست، بلکه در کشور ترکیه واقع شده است.
  4. استانبول تنها شهری در دنیا است که در دو قاره آسیا و اروپا قرار دارد.
  5. ترکیه سومین کشوری بوده که در آن مترو افتتاح شده است.
  6. شهر استانبول با جمعیت 15 میلیون نفری از 177 کشور دنیا پرجمعیت تر است.
  7. افسانه معروف بابا نوئل از کشور ترکیه نشأت می‌گیرد.
  8. اولین کلیسای مسیحیت در ترکیه تاسیس شده است.
  9. بازار بزرگ ترکیه بیش از 64 خیابان و 4000 مغازه دارد.
  10. قهوه نخستین بار توسط ترک ها به اروپا معرفی شد.
  11. زیورآلات مربوط چشم زخم پرفروش ترین سوغات ترکیه به شمار می رود.

سخن پایانی

در این مقاله سعی کردیم تمام اطلاعات مربوط به زندگی در ترکیه برای ایرانیان را در اختیار شما قرار دهیم تا اگر یک‌وقت خواستید بدانید زندگی در ترکیه چگونه است، به این مطلب مراجعه کنید؛

اما سفر به یک کشور دیگر و اقامت دائم یا موقت در آن کشور نیازمند آگاهی‌های بیشتری است. مهاجرت کار ساده‌ای نیست و نیاز به مشورت‌ با افراد متخصص دارد. موسسه حامی مهاجر با ثبت شرکت در ایران و ترکیه افتخار آن را دارد که در تمام زمینه‌های مهاجرت به ترکیه و اخذ اقامت در ترکیه حامی و مشاور شما باشد.

چنانچه در زمینه‌های پذیرش تحصیلی در ترکیه ، ثبت شرکت در ترکیه ، خرید مسکن در ترکیه ، اخذ اقامت و پاسپورت ترکیه و سایر زمینه‌های مهاجرتی و سفر به ترکیه احتیاج به خدمات مشاوره و کمک داشتید، می‌توانید با شماره 02148406 ( خط ویژه ) تماس حاصل فرمایید.

سوالات متداول درباره زندگی در ترکیه

پرسش‌های پرتکرار در خصوص وضعیت زندگی در ترکیه به شرح زیر است:

زندگی در ترکیه برای ایرانیان چگونه است؟

طبق نظرات در مورد زندگی در ترکیه، این کشور یکی از بهترین مقاصد برای ایرانیان به‌حساب می‌آید؛ زیرا نه‌تنها از نظر مالی شرایط زندگی در ترکیه برای ایرانیان مساعد است، بلکه به‌سبب نزدیکی‌ها و اشتراکات فرهنگی، مردم ایران می‌توانند به‌سادگی خود را با شرایط کار و زندگی در ترکیه وفق بدهند.

وضعیت کار و زندگی در ترکیه به چه صورت است؟

واقعیت این است که هرچند کیفیت زندگی در ترکیه به‌دلیل برخی تنش‌های سیاسی و تلاطمات اقتصادی دچار مشکل شده، اما همچنان هم مهاجرت و زندگی در ترکیه یکی از مناسب‌ترین گزینه‌ها برای ایرانیان است؛ زیرا مطابق با تجربیات آنان که با زندگی در ترکیه نظرات خود را به‌اشتراک می‌گذارند، مردم ایران شانسشان برای جاافتادن در فرهنگ ترکیه و آغاز فعالیت‌های کاری بیشتر است.

شرایط زندگی در ترکیه چگونه است؟

شاید شما هم شنیده باشید که عده‌ای می‌گویند «ترکیه برای زندگی خوبه» و عده‌ای دیگر مخالفت می‌کنند! منتها واقعیت این است که خوب‌بودن یا نبودن زندگی در یک کشور را شرایطش تعیین می‌کنند. حالا از جملۀ این شرایط می‌توانیم به ارائۀ تمکن مالی، اخذ ویزای این سرزمین و... اشاره کنیم که چندان پیچیده نیستند! برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید با شمارل 02148000957 تماس بگیرید.

روند زندگی در ترکیه چطور است؟

حقیقت این است که مهم‌ترین گام برای زندگی در ترکیه، اخذ اقامت این سرزمین است؛ زیرا به‌هیچ‌عنوان زندگی در ترکیه بدون اقامت میسر نیست؛ منتها چنانچه این مجوز را اخذ کردید، دیگر می‌توانید راهی این سرزمین شوید و زندگی تازه‌ای را آغاز کنید. 

دیدگاه جدید
دیدگاه ها
کل دیدگاه های ثبت شده: 2 | کل دیدگاه های تایید شده: 1
بهار میرزائی
برای خرید خونه کدوم شهر رو پیشنهاد میدید؟ من بین آنتالیا و آنکارا نمیدونم کدوم بهتره
کارشناس حامی مهاجر

همراه عزیز حامی مهاجر سلام 

پاسخ این سوال بستگی به بودجه شما دارد و اینکه به چه محیطی برای زندگی علاقه‌مند هستید. در مقاله توضیحات راجع‌به شهرها نوشته شده و برای اطلاعات بیشتر می‌توانید با شماره 02148000957 تماس بگیرید و با کارشناس ما در ترکیه مشاوره‌ای جهت خرید خانه داشته باشید.