20% تخفیف مشاوره های تحصیلی حضوری 20% تخفیف مشاوره های تحصیلی

اخذ کردیت کارت

کارت اعتباری یا کردیت کارت (credit card) چیست؟

کارت اعتباری یا کردیت کارت برای نخستین بار در سال 1950 و در ایالات متحده آمریکا به وجود آمد. کردیت کارت یک کارت پلاستیکی بوده که نام دارنده‌ی آن و شماره کارت روی آن به صورت برجسته حک شده‌است که 16 رقم می‌باشد. کارت اعتباری که به خوبی مورد استفاده قرار ‌گیرد، روشی مطمئن و انعطاف‌پذیر برای پرداخت بوده و روشی مناسب برای تقسیم هزینه‌های (تا سقف اعتبار) خریدهای عمده است. این کارت دقیقاً شبیه کارت بدهی (debit card) است، با این تفاوت که هنگام خرید بجای حذف وجوه به صورت مستقیم از حساب، یک وام کوتاه مدت برای پرداخت دریافت خواهید کرد.

کاربرد کردیت کارت

کردیت کارت ، نوعی کارت برای پرداخت است که برای افراد صادر شده و به آنها این اجازه را می‌دهد که برای خرید، انتقال پول، پیش پرداخت نقدی یا پرداخت وام‌ها در آینده از آن استفاده کنند. میزان اعتباری که برای هر شخص در نظر گرفته می‌شود، به درامد و توان بازپرداخت وی بستگی دارد. کارت اعتباری به شما این امکان را مید‌هد که هزینه‌های خود را کم کم پرداخت کنید، مثل این است که برای مبلغی که با استفاده از این کارت پرداخت کرده‌اید، وام بگیرید. می‌توانید با توجه به محدوده‌ی از پیش تعیین شده‌ی خود پول خرج کنید، که ممکن است این محدوده چند صد یا هزاران پوند باشد. این مسئله بستگی به این دارد که ارائه دهنده کارت شما چقدر اطمینان دارد که پول او را پس می‌دهید. درصورتی که صورتحساب‌های خود را به صورت ماهانه پرداخت کنید، بابت هزینه‌ها بهره‌ای پرداخت نخواهید کرد. در صورتی‌ هم که پرداخت نقدی انجام دهید، از روزی که پول خود را برداشت کرده‌اید به شما بهره روزانه تعلق خواهد گرفت. این یکی از دلایلی است که بخاطر آن باید از برداشت پول نقد از کارت اعتباری خود خودداری کنید. برخی شرکت‌ها تا 4% یا بیشتر هم بابت پرداخت نقدی از شما بهره خواهند گرفت.

مزایای اخذ کردیت کارت

  • کارت‌های اعتباری مزایای بیشماری به همراه دارند. اولین و شاید مهم‌ترین آنها این است که اگر آگاهانه از کردیت کارت خود استفاده کنید، خواهید توانست برای خود اعتبار خوبی بسازید. داشتن سابقه اعتبار خوب هم می‌تواند به شما در گرفتن وام‌های مختلف مثل وام مسکن، با نرخ‌های مطلوب، کمک کند. همچنین شما را برای تایید شدن جهت دریافت یک آپارتمان یا تلفن همراه یاری می‌رساند. به شما کمک می‌کند از سپرده گذاری‌هایی با بهره بالا دوری جسته و حق بیمه کمتری بگیرید.
  • حمل و نقل و استفاده از این کارت‌های اعتباری آسان است. به این صورت که در اکثر مکان‌ها از شما کردیت کارت را می‌پذیرند. استفاده از کردیت کارت ایمن‌تر از پول نقد است. درصورت دزدیده شدن یا گم شدن کارت خود، کافی است با بانک‌تان تماس گرفته و آن‌را باطل کنید.
  • حالا بخرید، بعداً پرداخت کنید. اگر تا پرداخت بعدی حقوق‌تان یا برای انجام یک خرید بزرگ پول نقد ندارید، اخذ کردیت کارت به شما فرصت بیشتر برای پرداخت‌های مالی می‌دهد، هرچند شاید مطمئن باشید که از پس پرداخت‌های آن برخواهید آمد.
  • کارت‌های اعتباری دارای خدمات رایگانی هستند. مثل پست‌های هوایی، امتیازها و بازپرداخت ها که همگی خدماتی رایگان‌اند.

معایب اخذ کردیت کارت

  • پرداخت‌های پربهره. اگر به ‌صورت ماهانه صورتحساب‌های خود را پرداخت نکنید، باید بهره خریدهای خود را بپردازید. نرخ بهره‌ی کارت‌های اعتباری می‌تواند کمی بالاتراز وام‌های شخصی باشد.
  • مراقب مارپیچ بدهی‌ها باشید. کافی‌است پرداخت یکی از صورتحساب‌های خود را فراموش کنید، آنموقع است که بهره پرداختی شروع به افزایش می‌کند. اگر به صورت ماهانه بدهی‌های‌ خود را پرداخت نکرده و به استفاده از کارت‌تان ادامه دهید، سریعاً در مارپیچ بدهی‌ها خواهید افتاد.
  • استفاده از کردیت کارت در خارج از کشور برای‌تان گران تمام می‌شود. اما این مسئله بسیار به نوع کارت شما هم بستگی دارد. بعضی از این کارت‌ها برای مسافران طراحی شده‌اند، بعضی دیگر وقتی صحبت از پرداخت پاداش و هزینه‌های دیگر می‌شود، با توجه به اینکه از کارت خود برای برداشت پول نقد یا خرید استفاده کرده اید، بسیار گران‌تر هستند.

نحوه اخذ کردیت کارت برای ایرانیان مقیم خارج از کشور

هر شخص حقیقی از ابتدای سن قانونی می‌تواند برای کردیت کارت درخواست داده و دارای کارتی با اعتبار مشخص شود. بر اساس سابقه اعتبار و ضمانت، برای ایرانیانی که در خارج از کشور اقامت دارند و قصد اخذ کردیت کارت دارند، کارت صادر می‌شود. برای مثال برای اخذ کردیت کارت در آمریکا، اگرچه همیشه کار آسانی نیست، اما خارجیان مقیم می‌توانند برای اخذ آن اقدام کنند. وضعیت مهاجرتی شخص تعداد گزینه‌های موجود برای او را مشخص می‌کند. اکثر مهاجران و یا دانشجویان ممکن است بتوانند از "کارت اعتباری ایمن" استفاده کرده ویا از حساب فرد دیگری استفاده کنند.

انواع کردیت کارت بر اساس کاربرد

در سال‌های اخیر، کارت‌های اعتباری چند منظوره شده‌اند. رایج‌ترین انواع کردیت کارت هایی که اکنون در دسترس‌اند به صورت زیر است.

  • انتقال مانده
  • نرخ بهره کم
  • بازپرداخت نقدی
  • پاداش‌های خرده‌فروشی
  • پست‌های هوایی
  • ایمن
  • پیش پرداخت
  • تجاری
  • دانشجویی

نحوه ابطال کردیت کارت

اگر کارت اعتباری‌تان برای شما هزینه زیادی در بردارد یا تعداد زیادی از آنها دارید، ممکن است تصمیم به ابطال آن بگیرید. اما به هرحال قبل از ابطال کارت اعتباری خود، از انجام این کار اطمینان حاصل کنید. قبل از لغو کارت‌تان مطمئن شوید که تمام صورتحساب‌های خود را پرداخت کرده‌اید و بعد دیگر از آن استفاده نکنید. اگر نمی‌توانید هزینه‌های آن را پرداخت کنید، مانده‌ی آن را به کارت دیگری که قصد لغو آن را ندارید انتقال دهید. وقتی برای لغو کارت خود تماس گرفتید، تایید کنید که کارت‌تان مانده ندارد. علاوه بر پرداخت صورتحساب‌های خود مطمئن شوید که تمام پاداش‌های خود را از کارت خارج کرده‌اید. اگر فراموش کنید، برای همیشه از دست خواهد رفت.

جهت باطل کردن آن با صادر کننده‌ی کردیت کارت خود تماس حاصل کنید. می‌توانید شماره‌ی دپارتمان موردنظر را پشت کارت خود، قبوض یا به صورت آنلاین بیابید. هنگام تماس کارت خود را جلوی‌تان داشته باشید تا تمام اطلاعات مورد نیاز را در دسترس داشته باشید. پیشنهاد داده شده را در نظر بگیرید. هنگامی که برای لغو کارت خود تماس می‌گیرید، ممکن است به شما پیشنهادی داده شود مثل نرخ بهره‌ی کمتر یا امتیاز بیشتر، تا بتوانند شما را مشتری خود نگه‌دارند. با توجه به دلیل‌تان برای ابطال آن، ممکن است پیشنهاد آنها ارزش داشته باشد یا نداشته باشد. برای اطمینان از لغو شدن آن، پس از ابطال یک کپی از گزارش کارت خود درخواست دهید. 

دیدگاه جدید
دیدگاه ها
کل دیدگاه های ثبت شده: 1 | کل دیدگاه های تایید شده: 0