ازدواج در بلژیک

امتیاز 4.83/5
ardate 23 تير، 1398
ازدواج در بلژیک

بلژیک یکی از کشور های صنعتی عضو شینگن است که سالانه بسیاری برای اخذ اقامت این کشور اقدام میکنند یکی از روش های اخذ اقامت بلژیک از طریق ازدواج در این کشور می باشد. مهاجرت و اخذ اقامت از طریق ازدواج یکی از راه های قانونی به شمار می رود به طوری که شخص با توجه به قوانین کشور مذکور اقدام به این نوع روش کند. زبان رسمی این کشوربه 3 دسته  هلندی ، فرانسه و آلمانی  تقسیم می شود. پایتخت کشور بلژیک شهر بروکسل است و جمعیت این کشور حدود 11 میلیون نفر می باشد.

شرایط عمومی ازدواج در بلژیک

  • یکی از زوجین در زمان ازدواج بلژیکی باشد.
  • یکی از زوجین در زمان ازدواج رسمی مقیم بلژیک باشد.
  • برای ازدواج در بلژیک شما و همسر آینده خود باید یک شهروند بلژیکی باشد یا حداقل 3 ماه در بلژیک اقامت داشته باشید.

شرایط اساسی ازدواج در بلژیک

  • هر دوطرف خواهان ازدواج نباید از محارم باشند.
  • زوجین کاملا رضایت برای ازدواج را داشته باشند.
  • آنها نمی توانند به منظور مهاجرت اقدام به ازدواج سوری کنند.
  • حتی اگر یکی از زوجین پیش از ازدواج قانونی و در زمان ازدواج رسمی باید به مدت 3سال یا بیشتر از 3سال در این کشور سکونت داشته باشد ازدواج صورت می گیرد.
  • زوجین باید حداقل 18 سال سن داشته باشند.( سن ازدواج از 16 سالگی بوده که با رضایت والدین مجاز است که در صورت داشتن ملیت غیر بلژیکی قانون کشور خود اعمال می شود.)
  • هردو طرف خواهان ازدواج باید مجرد و مطلقه باشند. (آنها نمی تواند متاهل باشند این شرایط همچنین برای خارجی هایی که در بلژیک ازدواج می کنند می باشد حتی اگر قانون اساسی آن ها چند همسری را مجاز کرده باشد.)

ازدواج با همجنس

کشور بلژیک دومین کشور جهان است که این قانون را به رسمیت شناخت. ازدواج با همجنس از سال 2003 در این کشور قانونی شد. در این نوع ازدواج اگر یکی از طرفین ازدواج، کشورش این قانون را به رسمیت بشناسد قانونش در این ازدواج اعمال می شود و به همین منظور قانون کشور فرد متقابل در این نوع ازدواج قابل اهمیت نیس و اعمال نمی شود.

شرایط ثبت ازدواج در بلژیک

  • در هنگام ازدواج یکی از دونفر باید شهروند بلژیک باشند تا ازدواج رسمی این زوج ها در شهرداری به ثبت برسد.
  • یکی از زوج ها در این کشور متولد شده باشد.
  • دارای سن قانونی باشند.
  • یکی از زوج ها سابق شهروند بلژیکی بوده باشد.
  • مراسم ازدواج انجام واجرا شود.
  • یکی از زوج ها باید محل اقامت قبلی خود را ثبت کرده باشد.
  • بعد از ازدواج، ازدواج دوباره نداشته باشد.

ازدواج با شخص بلژیکی

شخص خارجی که بخواهد با فرد بلژیکی ازدواج می کند به طور خودکار تابعیت و اقامت کشور بلژیک را بدست نمی آورد شخص پس از طی کردن 3 سال اقامت می تواند درخواست تابعیت را بدهد برای دریافت تابعیت باید با همسر بلژیکی خود برای مدت معین قبل از در خواست تابعیت زندگی کند.

شرایط ازدواج با شخص بلژیکی

  • حداقل 3 سال باهم زندگی کرده باشند در شرایطی که فرد خارجی اجازه اقامت بیشتر از 3ماه را داشته باشد.
  • حداق 6 ماه در بلژیک زندگی کرده باشند در شرایطی که فرد خارجی در زمان درخواست اجازه اقامت بیشتر از3 ماه را داشته باشد.
  • فردی از بین زوجین که می خواهد تابعیت بلژیک را داشته باشد باید قبل از ازدواج  برای ثبت آن در خواست خود را در شهرداری اظهار کند.
  • اگر محل اقامت شما خارج از بلژیک است باید درخواست خود را به کنسولگری بلژیک ارائه دهید.
  • ازدواج برای افراد غیر بلژیکی
  • زمان مراسم شخص در بلژیک مشخص باشد
  • به مدت 3ماه در بلژیک سکونت داشته باشند.این 3ماه اقامت را می توانند به صورت های  متفاوتی با نشان دادن مدرک اجاره نامه که بیانگر قصد اقامت این افراد می باشد، بلیط هواپیما که بیانگر مصمم بودن این افراد برای مهاجرت است و مدارک تشریفات اداری که توسط مقامات ذکر شده اثبات کند.

مدارک لازم برای اخذ ویزای ازدواج

  • پاسورت معتبر
  • مدارک مورد نیاز برا اثبات اینکه زوجین برای مدت 6 ماه باهم زندگی کردند.
  • مدرک بیمه درمانی به ارزش 30 هزار یورو در سال می باشد.
  • مدارک مربوط به تمکن مالی
  • مدارک شناسایی
  • مدارکی که بیانگر جواز اقامت همسر شخص باشد که داری تابعیت بلژیکی باشد.
  • مدارکی مه در راستای اثبات سن زوجین باشد و سن اشخاص باید بالای 20 سال باشد.
  • گواهی سلامت(عدم ابتلا به بیماری های واگیر دار و خطرناک)
  • گواهی عدم سو پیشینه
  • مدرکی که بیانگر اثبات توان مالی همسر بلژیکی این شخص برای تضمین آینده زوجین
  • کامل کردن فرم درخواست روادید بلژیک که از نوع C

محل ثبت ازدواج در بلژیک

در حین انجام مراسم ازدواج، یکی از زوجین ملزم به گرفتن اقامت این کشور می باشند تا موفق به ثبت و تایید رسمی ازدواج در شهرداری شهرمورد نظر شود اگر یکی از طرفین اقامت بلژیک را داشته باشد ازدواج در شهرداری ثبت می شود اما اگر هیچکدام از آنها در بلژیک اقامت نداشته باشد در شهرداری محل سکونت آن ها به ثبت می رسد.

مزایای ویزای بلژیک

اخیرا پاسپورت بلژیک به عنوان دومین گذرنامه معتبر برگزیده شده است شرایط زندگی در بلژیک در سطح جهانی بسیار توسعه یافته است و بلژیک کشوری صنعتی و طرفدار تجارت است این کشور نسبت به سایر کشور های همسایه اتحادیه اروپا دارای قیمت املاک مقرون به صرفه است. همچنین بازدید از کشورهای غیر اتحاد شوروی مانند قبرس، کرواسی، بلغارستان، رومانی با کارت شناسایی معتبر و گذرنامه امکان پذیر است. دارنندگان گذرنامه بلژیکی می توانند از بریتانیا و ایالات آمریکا بازدید کنند. و هم چنین به دارندگان گذرنامه بلژیکی وضعیت شهروندان اتحادیه اروپا ارائه می شود که می توانند به راحتی در 28 کشورعضو اتحادیه اروپا  زندگی، کار، مسافرت و تحصیل کنند.

 

نظرات شما

در صورتی که نظری دارید این بخش را تکمیل کنید. اگر سوالی دارید در بخش پرسش و پاسخ مطرح کنید.