ویزای توریستی بلژیک
امتیاز 4.53/5
مشاهده : 5068 مرتبه
17 فروردين، 1398
مریم فهیمی
بلژیک با قدمتی کهن، در غرب قاره‌ اروپا قرار گرفته و در دوران پیش از میلاد مسیح نیز شاهد تمدن بشری بوده است. کشور بلژیک یکی از کشورهای عضوشینگن می باشد که با جمعیت متراکم در قلب یکی از اصلی ترین مناطق صنعتی جهان واقع شده و جاذبه های گردشگری فراوانی دارد. برای مسافرت به بلژیک شخص نیاز به یک ویزای توریستی معتبر( ویزای شینگن ) دارد، این ویزا یک سند رسمی می‌باشد که به متقاضی اجازه می‌دهد به بلژیک سفر نموده و حتی از سایر کشورهای عضوشینگن نیز بازدید نماید.

زمان درخواست ویزای توریستی بلژیک

برای درخواست ویزا بهتر است حداکثر سه ماه و حداقل سه هفته پیش از تاریخ عزیمت اقدام شود.

وقت سفارت

لازم به ذکر است که نزدیک به دو سال است که فرآیند ویزای آنلاین بلژیک در تهران شروع به کار کرده است و فرم درخواست وقت ملاقات به صورت رایگان به متقاضیان ارائه می‌شود. وقتی که سفارت برای هر متقاضی تعیین می‌کند مختص خود اوست و قابل انتقال به فرد دیگر نیست. عدم حضور در وقت رزرو شده، فرد را تا ۳ ماه آینده از دریافت وقت مجدد محروم می‌کند.

مدارک مورد نیاز ویزای توریستی بلژیک

  • تکمیل فرم درخواست ویزا به همراه یک نسخه کپی
  • دو قطعه عکس جدید با فرمت پاسپورت
  • هزینه درخواست ویزا 
  • اصل گذرنامه و کپی
  • ترجمه شناسنامه
  • برنامه سفر: منظور از برنامه سفر مکان‌هایی است که تمایل به بازدید از آن‌ها دارید.
  • مدارکی دال بر استطاعت مالی: ارائه مدارکی دال بر توانايی تقبل هزينه‌های اين سفر (٩۵يورو بابت هر روز اقامت)
  • رزرو هتل و رزرو بلیط هواپیما
  • بیمه‌نامه مسافرتی معتبر با پوشش ۳۰,۰۰۰ یورو

مدارک اثبات وضعيت کاری متقاضی در ايران

کارمندان

  • گواهی اشتغال به کار
  • فيش حقوقی
  • مدرکی دال بر دارابودن بيمه درمانی؛ برای مثال، ليست بيمه
  • گردش حساب ۶ماهه

تجار

  • اسناد شرکت
  • رسيد پرداخت آخرين ماليات
  • گردش حساب ۶ماهه

 افراد با کار آزاد و خويش فرما

  • پروانه کسب (دفتر، مغازه و...)
  • رسيد پرداخت آخرين ماليات
  • گردش حساب ۶ماهه

افراد بازنشسته

  • حکم بازنشستگی
  • گردش حساب ۶ماهه

 برای همراهانی که شاغل نيستند

  • همسر: سند اثبات رابطه خویشاوندی (شناسنامه)
  • فرزندان: سند اثبات رابطه خویشاوندی (ارائه شناسنامه پدر برای کل اعضای خانواده کافی است)
  • برگه اشتغال به تحصيل (باتوجه به سن فرزند)
  • رضايتنامه محضری از پدر و مادر (در صورتی که فرزند تنها سفر می‌کند)
  • رضايتنامه محضری از پدر يا مادر (در صورتی که فرزند تنها با يکی از والدين سفر می‌کند)

هزینه ویزای توریستی بلژیک

هزینه ویزای شینگن بسته به نوع ویزا، سن متقاضی متغیر می‌باشد، مبالغ دریافت شده برای ویزای توریستی بلژیک توسط سفارت غیرقابل بازگشت می‌باشد. طبق اطلاعیه مندرج در سایت سفارت هزینه ویزای کوتاه مدت (ملاقات خانوادگی، توریستی ، تجاری) ۶۰ یورو و برای کودکان 6 تا 12 سال 35 یورو می‌باشد. همچنین هزینۀ خدمات به ازای هر درخواست 21 یورو است.

ویزای توریستی بلژیک (با وثیقه یا بدون وثیقه)

امکان اخذ ویزای توریستی بلژیک بدون وثیقه نیز وجود دارد، داشتن دعوت نامه معتبر برای دریافت ویزای توریستی بسیار حائز اهمیت است، زیرا اگر برای اولین بار قصد ورود به کشورهای اتحادیه اروپا را داشته باشید، در صورت ارائه دعوت نامه معتبر شانس اخذ ویزا افزایش پیدا می کند. برخی از مؤسسات و وکلای حقوقی در ایران با دریافت وثیقه از افراد متقاضی، خود برای آنها دعوت نامه معتبر صادر می‌کنند و در ازای آن، مبلغی را به عنوان ضمانت می‌گیرند. این مبلغ معمولاً بین طرفین توافقی است. درکل اگر برای اولین بار درخواست ویزای توریستی بلژیک می‌نمائید، پیشنهاد می‌کنیم به دنبال اخذ دعوت نامه معتبر باشید تا شانس خود را افزایش دهید، در غیر این صورت حتی الامکان درخواست خود را عقب بیندازید. 

نکته

مقامات بلژیکی به شما این امکان را می‌دهند که هر کدامیک از سه زبان ملی بلژیک که می‌خواهید پرونده‌تان مورد رسیدگی قرار گیرد (فرانسه، آلمانی یا هلندی) را انتخاب کنید، اگر قصد دارید پرونده به زبان انگلیسی بررسی گردد، گزینه "بدون اولویت" را انتخاب نمائید.

    در صورتی که نظری دارید این بخش را تکمیل کنید. اگر سوالی دارید در بخش پرسش و پاسخ مطرح نمایید در بخش نظرات پاسخی دریافت نخواهید کرد.

    جهت ارسال نظر باید وارد حساب کاربری شوید