اقامت فرانسه

امتیاز 4.46/5
ardate 27 اسفند، 1397
اقامت فرانسه
اقامت فرانسه و حق شهروندی این کشور باعث می‌شود که فرد از تمام حقوق یک تبعه فرانسه مانند حق رای و استفاده از خدمات عمومی بهره‌مند شود. فرانسه به طور کلی کشوری با سیاست مرزی نسبتا باز است، اما با تلاش های اخیر و همانطور که در قانون جولای 2006 نیز منعکس شده است، دولت فرانسه موفق به جلوگیری از مهاجرت افراد غیر متخصص به این کشور شده است. در این مقاله به بررسی روش های متفاوت جهت اقامت فرانسه خواهیم پرداخت و توصیه می کنیم که این مطالب را از دست ندهید. برای گرفتن اقامت فرانسه راه‌های مختلفی وجود دارد مانند:
  1. اخذ اقامت فرانسه از طریق ازدواج
  2. اخذ اقامت فرانسه از طریق تولد
  3. اخذ اقامت فرانسه از طریق سرمایه گذاری و ثبت شرکت
  4. اخذ اقامت فرانسه از طریق ویزای تحصیلی
  5. اخذ اقامت فرانسه از طریق تابعیت مضاعف
  6. اخذ اقامت فرانسه از طریق پناهندگی

اقامت فرانسه از طریق ازدواج

ازدواج با فردی که تابعیت فرانسه را دارد بهترین، مطمئن‌ترین، و سریع‌ترین راه برای دریافت اقامت فرانسه است. این پروسه بین 6 ماه تا 1 سال طول می‌کشد و شما برای دریافت اقامت فرانسه از طریق ازدواج باید دو شرط زیر را به اثبات برسانید:
  • ازدواج شما واقعی است و بین شما رابطه واقعی وجود دارد.
  • وضعیت مالی حداقل یکی از طرفین ازدواج برای شروع زندگی مطلوب باشد و مدارک خود را دال بر تمکن مالی ارائه کند.
روش دوم برای اخذ اقامت فرانسه از طریق ازدواج، ازدواج با فردی است که دارای اقامت دائم فرانسه است. این روش نسبت به روش قبل نیاز به زمان بیشتری دارد و حتی ممکن است تا 4 سال نیز طول بکشد. روش دیگر، ازدواج با شخصی است که اقامت موقت فرانسه را دارد. اگر چه این روش، روشی قطعی و به معنای دریافت سریع اقامت دائم فرانسه نیست ، اما شما و همسرتان میتوانید به مرور زمان و طی چند سال زندگی در خاک فرانسه جهت اقامت دائم و یا حتی تابعیت این کشور اقدام نمائید.

شرایط دریافت تابعیت فرانسه از طریق ازدواج

لازم به ذکر است برای بهره‌مندی از تمام حقوق شهروندی، تنها داشتن اقامت فرانسه کافی نیست و شما باید تابعیت این کشور را نیز بدست آورید. برای تبدیل اقامت فرانسه از طریق ازدواج به تابعیت فرانسه باید شرایط زیر وجود داشته باشد:
  • 4 سال از ازدواج و زندگی زناشویی شما گذشته باشد.
  • اگر در خارج از فرانسه ازدواج کرده اید بایستی ازدواجتان در اداره ثبت مدنی فرانسه به ثبت برسد.
  • اگر نتوانید به مراجع قانونی ثابت کنید که 3 سال به طور مستمر در فرانسه زندگی کرده‌اید باید 5 سال از زمان ازدواجتان بگذرد.

اقامت فرانسه از طریق تولد

تولد فرزند یکی از راه‌های اخذ اقامت فرانسه است. گرفتن اقامت همه کشورها از این طریق تابع قانون خاک و خون است. قانون خاک به این معناست که اگر فرزندی در کشوری متولد شود اقامت یا تابعیت آن کشور به او تعلق میگیرد. قانون خون نیز به این معنی است که اگر پدر و مادر تبعه کشوری باشند، فرزند نیز تابع یا مقیم آن کشور محسوب می‌شود. فرانسه از جمله کشورهایی است که اخذ اقامت آن فقط از طریق قانون خون امکان‌پذیر است. یعنی اگر یکی از والدین یا هردوی آن‌ها فرانسوی باشند، فرزند خود به خود تبعه فرانسه محسوب می‌شود، اما درصورتی که نوزاد از پدر و مادری غیر فرانسوی در خاک این کشور متولد شود، تنها طبق شرایط خاصی میتواند اقامت فرانسه را دریافت کند.

شرایط اقامت فرانسه از طریق تولد

  • اگر والدین نوزاد تابع کشورهایی باشند که پیش از استقلال تحت حمایت فرانسه بوده‌اند.
  • اگر نوزاد قبل از 1 ژانویه 1994 در فرانسه متولد شده باشد.
  • اگر نوزاد بعد از 1 ژانویه 1994 در فرانسه متولد شده باشد در سن 18 سالگی می‌تواند برای اقامت فرانسه اقدام کند.
  • اگر فرد در سن 16 سالگی برای اقامت فرانسه درخواست داده باشد.
  • اگر فرد از سن 11 سالگی به مدت 5 سال به طور مستمر در فرانسه زندگی کرده باشد می تواند در سن 18 سالگی برای اخذ اقامت فرانسه درخواست دهد.

اقامت فرانسه از طریق سرمایه‌ گذاری و ثبت شرکت

یکی دیگر از راه‌های اخذ اقامت فرانسه، سرمایه گذاری و ثبت شرکت در این کشور است. به این منظور اگر شما در فرانسه سرمایه گذاری انجام دهید و شرکتی ثبت نمائید، می توانید این ویزا را به مدت 5 سال را دریافت نمائید  و پس از 5 سال، اقامت 10 ساله فرانسه را دریافت خواهید کرد که این اقامت می‌تواند به اقامت دائم فرانسه تبدیل شود. مراحلی که باید برای اخذ اقامت فرانسه از طریق سرمایه گذاری انجام دهید عبارتند از:
  • درخواست ویزای کوتاه مدت.
  • ورود به خاک فرانسه و افتتاح یک حساب بانکی.
  • بازگشت به ایران و درخواست ویزای بلندمدت 6 ماهه.
  • واریز پول از ایران به حساب فرانسه.
  • ورود به فرانسه، امضای یک قول نامه، درخواست ویزای یک ساله، و دریافت رسید اقامت یک ساله از اداره پلیس.
  • تاسیس یک شرکت بوسیله رسید درخواست اقامت و شروع تجارت.
  • ارائه مدارک لازم برای دریافت اقامت یک ساله پس از تاسیس شرکت.
  • تمدید اقامت به مدت 5 سال و سپس اخذ اقامت 10 ساله.

اقامت فرانسه از طریق ویزای تحصیلی

 اخذ اقامت فرانسه از طریق ویزای تحصیلی یکی از روش‌های پرطرفدار و متداول مهاجرت به فرانسه است. البته اقامت فرانسه از طریق ویزای تحصیلی به این معنا نیست که فرانسه از همان ابتدا به متقاضیان تحصیل در کشورش اقامت دائم می‌دهد. بنابراین، این روش برای کسانی که میخواهند به طور مستقیم اقامت دائم فرانسه را دریافت کنند، روش مناسبی نیست. اما دانشجویانی که بیش از 4 الی 5 سال در فرانسه زندگی کرده‌اند، پس از اتمام دوره تحصیلشان اجازه دارند به مدت یک سال برای یافتن شغل مرتبط با رشته تحصیلی خود جستجو کنند. پس از یافتن شغل موردنظر باید برای دریافت اجازه کار درخواست دهند و نامه کارفرمای آینده خود را نیز ضمیمه کنند. سپس می‌توانند برای اجازه اقامت دائم فرانسه درخواست بدهند.

مدارک لازم اقامت فرانسه از طریق ویزای تحصیلی

  • اصل مدرک پذیرش دانشگاه
  • ارائه ترجمه شناسنامه
  • ارائه اصل ترجمه تائید شده مدارک و اصل مدارک تحصیلی گذشته
  • پاسپورت
  • 4 قطعه عکس تمام رخ
  • رزومه و انگیزه نامه
  • اصل مدارک زبان (TEF, DALF, DELF, TCF)
  • پرداخت هزینه بیمه دانشجویی و ثبت نام دانشگاه که حدود 280 یورو می باشد.

اقامت فرانسه از طریق تابعیت مضاعف

تابعیت دوگانه در قانون فرانسه به وضوح بیان نشده اما به رسمیت شناخته می شود. بنابراین اگر کودکی با والدین فرانسوی در خارج از خاک فرانسه متولد شود می تواند تابعیت کشور محل تولد (اگر طبق قوانین آن کشور اقامت از طریق اصل خاک به رسمیت شناخته شود) و همچنین تابعیت کشور والدینش را همزمان داشته باشد. تابعیت دوگانه همچنین میتواند بوسیله قبول تابعیت از طریق ازدواج، انتقال یک قلمرو یا استقلال یک کشور بدست آید. افرادی که از طریق یکی از این موارد دارای تابعیت فرانسه هستند می‌توانند اجازه اقامت فرانسه را نیز بدست آورند.

اقامت فرانسه از طریق پناهندگی

قانون فرانسه حقوق یک پناهنده یا وضعیت پناهندگی سیاسی را برای یک فرد خارجی که به موجب آزار و اذیت توسط یک قدرت مستقل یا غیر مستقل مورد آزار و اذیت قرار گرفته است به رسمیت می‌شناسد. لذا افرادی که شرایط لازم برای پناهندگی را داشته باشند، می توانند مجوز اقامت فرانسه را بدست آورند. پناهندگی ممکن است بر اساس مقررات کنوانسیون ژنو اعطا شود، در صورتی که درخواست کننده می تواند براساس نژاد، مذهب، ملیت، تعلق داشتن به یک گروه اجتماعی، یا به دلیل عقاید سیاسی در کشور خود مورد آزار و شکنجه قرار گیرد. اخذ اقامت فرانسه از طریق پناهندگی ممکن است با اشاره به قانون اساسی فرانسه در سال 1946 بر اساس آزار و شکنجه به دلیل اقدامات به نفع آزادی باشد. وضعیت پناهندگی در اداره حفاظت از پناهندگان و مهاجرین فرانسوی (افپرا) درخواست می‌شود. در صورت مثبت بودن نتیجه درخواست پناهندگی شما در اداره پلیس ظرف مدت 15 روز یک کارت سبز با اعتبار یک ماهه برای شما صادر میشود تا بتوانید مدارک خود را تکمیل کرده و به افپرا بفرستید. چنانچه نظر افپرا مبنی بر درخواست پناهندگی شما در فرانسه مثبت بود یک کارت زرد سه ماهه و سپس کارت اقامت ده ساله و پس از آن اقامت دائم برای شما صادر میشود.

نظرات شما

در صورتی که نظری دارید این بخش را تکمیل کنید. اگر سوالی دارید در بخش پرسش و پاسخ مطرح کنید.

ثبت دیدگاه