ویزای کار سوئد
امتیاز 3.89/5
مشاهده : 5171 مرتبه
17 فروردين، 1398
مریم فهیمی
یکی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا که در میان سایر کشورها از لحاظ رفاه اجتماعی در رتبه بالایی قرار دارد، کشور سوئد می‌باشد. ارائه امکاناتی از قبیل تحصیل در دانشگاه‌های معتبر، خدمات درمانی و پزشکی، خدمات رفاهی، و کسب و کار و اشتغال زایی سبب شده است تا این کشور به یکی از اولین گزینه‌‌های مهاجران تبدیل شود. یکی از روش‌های مهاجرت به سوئد از طریق کار در این کشور می‌باشد. لازمه اشتغال به شکل قانونی در این کشور، اخذ ویزای کار سوئد می‌باشد. روش‌های اخذ ویزای کار سوئد مانند سایر کشورهای عضو اتحادیه اروپا است. کشور سوئد مانند آلمان و اتریش موتور جستجوگر شغلی ندارد و فرد متقاضی حتما باید از طرف کارفرما دعوتنامه کاری داشته باشد. البته برای اخذ ویزای کار سوئد صرفاً تایید کارفرما کافی نیست.

نحوه کاریابی در سوئد

ویزای کار سوئد و کاریابی در سوئد عموماً از طریق موسسات کاریابی و وب سایت‌های کاریابی در سوئد انجام می‌شود. وبسایت های کاریابی در سوئد معمولاً مشاغل را دسته بندی شده و کامل قرار داده‌اند که شخص می‌تواند رزومه خود را برای این موسسات ارسال کند. برخی از موسسات تنها مشاغل‌ سوئدی زبان را مشخص کرده‌اند و برخی موسسات نیز مشاغل به زبان انگلیسی را قرار داده‌اند تا متقاضیان کاریابی در سوئد بتوانند با توجه به توانایی هایشان، کارفرمای خود را در کشور سوئد پیدا کنند.

موسسات کاریابی به زبان سوئدی

  • careerbuilder.se
  • jobb.blocket.se
  • jobbsafari.se
  • studentjob.se
  • metrojobb.se
  • monster.se
  • stepstone.se

موسسات کاریابی به زبان انگلیسی

  • LinkedIn’s job search portal
  • Thelocal.se/jobs
  • neuvoo – global job source

مشاغل پردرآمد و پر نیاز در کشور سوئد

  • پزشکی و زیرشاخه‌های سلامت
  • علوم فنی و تحقیقاتی
  • عمران
  • خدمات اجتماعی
  • آموزش
  • بخش آی تی و کامپیوتر
  • نصب و راه‌اندازی تهویه هوا
برخی مشاغل نیز در کشور سوئد با درآمد کمتری هستند که در این لیست مشخص نشده ولی تقاضای کار بسیار بالایی در این کشور دارند به صورتی که در هر سایت کاریابی که مراجعه کنیم این مشاغل را در لیست مشاغل و پیشنهادات شغلی مشاهده می کنیم. از این مشاغل می توان به متخصص آزمایشگاه ، بازاریاب و متخصص مارکتینگ ، مدیر فروش ، مدیر و مسئول مشتری و … اشاره کرد.

بررسی پرونده توسط اداره مهاجرت

اگر تقاضانامه از طریق وب سایت ارسال شده باشد، اداره مهاجرت مستقیماً بررسی پرونده را شروع می‌کند. اگر متقاضی از طریق سفارت اقدام کرده باشد، پرونده ایشان به اداره مهاجرت در سوئد ارسال میشود و حدوداً 4 هفته بعد ، پرونده به اداره مهاجرت می‌رسد. تقاضانامه هایی که کامل تکمیل شده به همراه مدارک لازمه، زودتر از تقاضانامه هایی که احتیاج به تکمیل مجدد دارند، مورد بررسی قرار می‌گیرند.

رأی صادر شده از اداره مهاجرت

در صورت ارسال تقاضانامه از وب سایت، متقاضی ایمیلی را مبنی بر قبولی و یا رد پرونده از طرف اداره مهاجرت دریافت می‌کند که پس از آن متقاضی می تواند نسخه اصلی رأی صادره را از سفارت ذکر شده در تقاضانامه دریافت کند. در صورت ارسال پرونده به وسیله سفارت، سفارت محل اقامت با متقاضی تماس می‌گیرد. کارفرما نیز نامه‌ای از طرف اداره مهاجرت در ارتباط با صدور رأی نهایی دریافت خواهد کرد. برای گرفتن رأی اداره مهاجرت از سفارت، همراه داشتن گذرنامه الزامیست. در صورتی که اداره مهاجرت کشور سوئد با تقاضانامۀ شما موافقت نکرد، شما می‌توانید در مدت ۳ هفته بعد از دریافت رأی نهایی صادر شده از طرف این سازمان، شکایت نامه‌ای تنظیم و به اداره مهاجرت ارسال کنید. اطلاعات بیشتر و چگونگی تنظیم شکایت نامه در رأی صادره از اداره مهاجرت درج شده است.
 

مدت زمان اعتبار اجازه کار سوئد

در بیشتر مواقع اجازه کار با توجه مدت زمان استخدام تنظیم می‌شود و البته مطابق با مدت اعتباری که گذرنامه متقاضی دارد تعیین می‌شود. در صورتی که اعتبار گذرنامه شما کمتر از مدت زمان استخدام باشد، اعتبار اجازه کار بر طبق اعتبار گذرنامه شما تنظیم می‌گردد. اجازه کار برای حداکثر ۲ سال اعطا می‌شود و در صورتی که تصمیم گیری برای اداره مهاجرت در مورد مدت زمانی که شما استخدام هستید مشکل باشد، گرفتن اجازه کار به مدت زمان کمتری نیز امکان پذیر م‌یباشد. اگر خانواده شما به صورت همراه نیز قصد زندگی در سوئد را داشته باشند، می‌توانند در مدت زمان قید شده در رأی نهایی، اقامت موقت این کشور را بگیرند.

شرایط اعضای خانواده متقاضی

شخص با داشتن مجوز کار و اقامت سوئد می‌تواند همسر و فرزندانش را به همراه خود به سوئد ببرد و در کشور سوئد امکان اینکه همزمان این درخواست را ارائه بدهند نیز وجود دارد. شخص برای اینکه بتواند به همراه همسر خود به سوئد برود باید:
  • 18 سال به بالا باشد.
  • آدرس ایمیل معتبر داشته باشد
  • مبلغ فرم سفارت را از طریق مسترکارت بپردازد
  • اسکن مدارک را نیز ارسال کند
  • مدارک اصلی مورد نیاز جهت الحاق خانواده
  • کپی پاسپورت
  • مدرک ازدواج
  • کپی پاسپورت فرزند
  • مدرک تولد فرزند

تابعیت سوئد از طریق ویزای کار

اشخاصی که به طور متوالی طی ۵ سال در سوئد زندگی و کار کرده اند می‌توانند درخواست اقامت دائم کشور سوئد را بدهند. برای تابعیت و پاسپورت کشور سوئد شخص باید حداقل ۵ سال متوالی را در سوئد زندگی کرده باشد و این اقامت نباید از روش‌های اقامت موقت مثل تحصیل باشد. البته دکترا متفاوت است و جزء مدت زمان اقامت شخص محاسبه می‌شود. پس از ۵ سال اقامت و اثبات این موضوع که شخص قصد ادامه زندگی در کشور سوئد را داشته باشد و زبان سوئدی را فراگرفته باشد و با جامعه سوئدی یکسو شده باشد می‌تواند درخواست تابعیت کشور سوئد را بدهد. در صورت ازدواج شخص با یک فرد سوئدی و زندگی با او، می تواند ۳ ساله درخواست پاسپورت سوئد را بدهد. شخص برای دریافت پاسپورت باید اثبات کند که بدهی به دولت یا شخص خاصی ندارد و از اداره پلیس استعلام بگیرد که جرم خاصی در این مدت اقامت مرتکب نشده است.

هزینه های درخواست اقامت کاری سوئد

طبق قوانین درج شده در وب سایت اداره مهاجرت شما مؤظف به پرداخت هزینه ایی در راستای تسلیم تقاضانامه های خود می‌باشید. توجه داشته باشید که در صورتی که اداره مهاجرت با درخواست شما موافقت نکرد، مبلغ واریز شده به شما باز نمی‌گردد.
  • اجازه کار : 2000 کرون
  • تمدید اجازۀ کار با همان کارفرما یا حوزه کاری سابق: 1000 کرون
  • تمدید اجازه کار در حوزه کار متفاوت یا کارفرمایی دیگر: 2000 کرون

هزینه درخواست اقامت سوئد برای اعضای خانواده

  • بزرگسال: 1000 کرون
  • فرزند زیر 18 سال: 500 کرون

    در صورتی که نظری دارید این بخش را تکمیل کنید. اگر سوالی دارید در بخش پرسش و پاسخ مطرح نمایید در بخش نظرات پاسخی دریافت نخواهید کرد.

    جهت ارسال نظر باید وارد حساب کاربری شوید