20% تخفیف مشاوره های تحصیلی حضوری 20% تخفیف مشاوره های تحصیلی

با کار دانشجویی در ترکیه، حین تحصیل برای بازار کار آماده شوید

کار دانشجویی در ترکیه؛ شرایط و آخرین فرصت های شغلی 2024

اگر قدم بعدی شما کار در ترکیه در طول اقامت تحصیلی یا بعد از آن است، پس درست آمدید!

به زبان ترکی صحبت می‌کنید؟ می‌توانید زبان محاوره مردم ترکیه را متوجه شوید؟ اگر پاسخ‌تان مثبت است پس شرایط خوبی برای تجربه یک کار دانشجویی مناسب دارید.

نگران نباشید! برای شمایی که به زبان ترکی مسلط نیستید نیز کار هست. به‌شرطی که یک مهارت بلد باشید و زبان انگلیسی را بدانید. پس از این فرصت استفاده کنید. چون تا پیش از این هیچ دانشجوی خارجی امکان کار همزمان با تحصیل را در کشور ترکیه نداشت. چون هزینه‌ها ارزان‌تر بود و ثبات اقتصادی بیشتری وجود داشت. اما حالا شرایط به‌گونه‌ای رقم خورده که دولت ترکیه سختگیری‌ها را برای کار نیمه وقت دانشجویان کاهش داده است. 

بنابراین کار دانشجویی می‌تواند بخشی از بار هزینه‌ های زندگی در ترکیه و تحصیل را پوشش دهد و نگرانی‌های اقتصادی‌تان را کم کند. علاوه‌بر این، فرصت خوبی برای آشنایی با جامعه ترکیه و کسب مهارت‌های بیشتر است.
این مقاله راه کار دانشجویی را در کشور ترکیه نشان‌تان می‌دهد. فرصت‌های شغلی را معرفی می‌کند و شما را با راهکارهای قانونی آشنا می‌سازد. پس اگر به‌دنبال راهی برای کسب درآمد دانشجویی هستید از خواندن ادامه این مطلب نگذرید!

اجازه کار حین تحصیل در ترکیه

اول از همه باید بدانید که حتی اگر تمامی شرایط اقامت در ترکیه را داشته باشید، امکان کار پاره وقت ندارید. بنابراین مجوز اقامت دانشجویی خود به تنهایی مجوز کار شما را پوشش نمی‌دهد. پس اگر می‌خواهید در طول تحصیل خود کار کنید، باید مجوز کار بگیرید.
مجوز کار انواع مختلفی دارد که همگی توسط اداره کل بین‌المللی کار صادر می‌شود. موارد  انواع مجوزهای کاری را معرفی کرده است:

  • مجوز کار کوتاه مدت
  • مجوز کار دائمی
  • مجوز کار مستقل

همانطور که در ابتدای مقاله به آن اشاره شده است، اخیراً درها برای دانشجویان خارجی بیشتر باز شده است تا بتوانند مجوز کار دریافت کنند. همچنین تعداد ساعات کاری به‌صورت قانونی و رسمی مشخص شده است. همراه با این، یک روند آسان‌تر و سریع‌تر برای تمدید مجوز اقامت شکل گرفت.

زمان مورد نیاز برای دریافت مجوز کار دانشجویی ترکیه

مدت زمان دریافت مجوز کار دانشجویی تقریباً 90 روز طول می‌‎کشد. با این‌حال، اگر به‌صورت آنلاین اعمال شود، فقط باید 24 ساعت طول بکشد. اطمینان حاصل کنید که درخواست شما به درستی پر شده است و تمام مدارک در زمان ارائه مرتب هستند.

مجوز کار دانشجویی در ترکیه

مدارک لازم برای ویزای دانشجویی / کاری ترکیه

برای دریافت مجوز کار باید یک سری مدارک را آماده کنید. بنابراین علاوه‌بر پاسپورت، عکس و ویزای تحصیلی به نامه‌ای از جانب کارفرما نیز نیاز خواهید داشت. لیست مدارک را در ادامه ذکر کرده‌ایم:

  • نامه دعوت به کار از جانب کارفرما
  • پاسپورت معتبر
  • نامه پذیرش از دانشگاه
  • ویزای تحصیلی ترکیه
  • دو قطعه عکس در اندازه پاسپورت
  • مدرک بیمه درمانی
  • مدارک پرداخت شهریه
  • اثبات حمایت مالی
  • مدارک محل اقامت
  • فرم درخواست مجوز کار

قوانین کار حین تحصیل برای دانشجویان ترکیه

در ترکیه، دانشجویان اجازه دارند با ویزای دانشجویی خود با محدودیت‌های خاصی کار کنند. قوانین و محدودیت‌ها در این مورد به شرح زیر است:

  • دانشجویان بین‌المللی که در مقاطع تحصیلی کارشناسی ارشد و دکتری ثبت‌نام کرده‌اند، مجاز به کار پاره وقت حداکثر 30 تا 35 ساعت در هفته هستند.
  • دانشجویان مقطع کاردانی و کارشناسی می‌توانند پس از سال اول تحصیل، حداکثر 30 ساعت در هفته کار کنند.
  • دانشجویان خارجی اجازه کار در برخی از ادارات دولتی و خصوصی در ترکیه را ندارند.
  • دانشجویان کارشناسی که با بورسیه تحصیل می‌کنند اجازه دریافت مجوز کار ندارند. 
  • دانشجویان بین‌المللی باید مجوز اقامت خود را در هنگام گذراندن مراحل درخواست مجوز کار داشته باشند.
  • برای دریافت مجوز کار برای دانشجویان خارجی، آنها باید بالای 18 سال سن داشته باشند.
  • هیچ محدودیتی برای شروع کار برای دانشجویان فوق لیسانس و دکتری وجود ندارد.
  • کار در دانشگاه محل تحصیل برای دانشجویان کارشناسی ارشد یا دکترا بدون محدودیت زمانی است.
  • آن دسته از دانشجویان بین‌المللی که با برنامه‌های تبادل دانشجو برای شرکت در دوره کارآموزی موسسات خصوصی یا دولتی به ترکیه سفر کرده‌اند، نیازی به دریافت مجوز کار ندارند.
  • دانشجویانی که خارج از برنامه‌های تبادل دانشجو به ترکیه سفر می‌کنند، به غیر از دوره‌های کارآموزی اجباری، باید مجوز کار دریافت کنند.
  • دانشجویان خارجی که دوره کارآموزی را می‌گذرانند باید بیمه شده و به عنوان کارگر مشغول به کار شوند.

میزان درآمد کار دانشجویی ترکیه

اگرچه دانشجویان آمریکا، کانادا و اروپا حق‌الزحمه بیشتری برای کار دانشجویی دریافت می‌کنند، اما دانشجویان در ترکیه نباید انتظار درآمد بالا داشته باشند.
متوسط درآمد یک کار تمام وقت در ترکیه چیزی در حدود 2000 تا 4000 دلار است. این درحالیست که دانشجویان بین‌المللی به‌طور ماهیانه 100 تا 250 دلار درآمد دارند.
البته این نکته را در نظر داشته باشید که شهریه تحصیل در کشورهای پیشرفته بالا است. اما دانشگاه‌های ترکیه هزینه کمتری می‌پردازند و هزینه زندگی به لیر است. همچنین هیچ مالیاتی برای کار دانشجویی نمی‌پردازند.

میزان درآمد کار دانشجویی در ترکیه
اگر به لیر بخواهیم حساب کنیم، برای یک ساعت کار در ترکیه حدود 13 لیر دریافت می‌کنید. همچنین ازآنجایی‌که تدریس شغل محبوب دانشجویان خارجی است، هزینه متوسط یک ساعت درس خصوصی حدود 60 تا 100 لیر ترکیه محاسبه می‌شود. از آنجایی که برای کسب 450 لیر ترکیه در هفته باید بیش از 30 ساعت در یک کار نیمه وقت کار کنید، ارائه کلاس‌های خصوصی کارآمدتر است.

میزان درآمد کار پاره وقت دانشجویی تنها بخشی از هزینه زندگی در ترکیه را پوشش می‌دهد. البته هزینه زندگی به فاکتورهای مختلفی بستگی دارد که برای هرکس متفاوت است. این فاکتورها شامل هزینه اجاره خانه در ترکیه، هزینه حمل و نقل، هزینه مواد غذایی و غیره است. 

انواع کارهای دانشجویی در بازار کار ترکیه

بسته به منطقه‌ای در ترکیه که در آن تحصیل می‌کنید، فرصت‌های مختلفی برای کار پاره وقت وجود دارد. برخی از دانشگاه‌ها در این زمینه بسیار کمک کننده هستند و به دانشجویان خود فرصت‌های شغلی در دانشگاه می‌دهند. این مشاغل شامل کافه تریا، بخش‌ اداری دانشگاه، کتابخانه و غیره است. آنها همچنین می‌توانند برای کار در مکان‌هایی مانند رستوران‌ها، پارک‌های تفریحی، پمپ بنزین‌ها و حتی دورکاری درخواست دهند. علاوه‌بر این، راهنمای تور، پشتیبانی IT، پرستار بچه نیز فرصت‌های خوبی برای کار دانشجویان است.

فرصت کار در موسسات آموزشی

تدریس زبان انگلیسی در بین دانشجویان طرفداران زیادی دارد. همچنین اگر به زبان عربی و سایر زبان‌های زنده دنیا مسلط هستید نیز شرایط کار دارید. اینها مشاغلی هستند که معمولا درآمدهای مناسبی نسبت به سایر مشاغل دارند. به‌خصوص کسانی‌که گواهینامه تدریس دارند، مشکل یافتن شغل نخواهند داشت.
دانش‌آموزان ترک در صدها مدرسه در سراسر ترکیه توسط خارجی‌ها زبان انگلیسی می‌آموزند. این موسسات اغلب به گواهینامه تافل یا TESOL نیاز دارند. هر کدام از آنها مدارک استانداردی است که در همه جا پذیرفته می‌شود.

تدریس زبان در ترکیه

ترجمه اسناد رسمی و غیر رسمی

با وجود اینکه ترکیه یک کشور اینترنشنال است اما زبان انگلیسی مردم بومی آن ضعیف است. بنابراین حتما برای ترجمه اسناد و متون انگلیسی به زبان ترکی یا بالعکس به شما نیاز دارند. در این مورد تسلط به زبان ترکی-استانبولی کمک‌تان می‌کند. همچنین گذراندن دوره‌های ترجمه یک قابلیت مثبت به‌شمار می‌آید.

کار در زمینه گردشگری در ترکیه

کار در توریسم ترکیه می‌تواند کمک مالی خوبی برایتان باشد. اکثر آژانس‌های توریستی به تورلیدرهای مسلط به زبان انگلیسی، عربی، فرانسوی، اسپانیایی و چینی نیاز دارند. البته تسلط به زبان ترکی نیز ملاک انتخاب شما توسط کارفرما است. چون یک تورلیدر باید قادر باشد با جامعه محلی ارتباط برقرار کند.

تورلیدر گردشگری در ترکیه

کار در هتل

هتل‌های متعدد واقع در سراسر ترکیه گزینه دیگری از کار دانشجویان هستند. اگرچه درآمد حداقل است، اما کارمندان غذا و مسکن نیز دریافت می‌کنند. نوع کار در هتل به مهارت‌هایتان بستگی دارد. درصورتی‌که تجربه کار در چنین محیط‌هایی را داشته باشید یا رشته‌تان کمی مرتبط با آن باشد، جایگاه شغلی متفاوتی را کسب می‌کنید. همچنین تسلط به زبان انگلیسی نیز مزیت محسوب می‌شود.

کار در رستوران و کافی‌شاپ

صنعت غذا یکی دیگر از گزینه‌های عالی برای دانشجویان است. نه‌تنها در ترکیه بلکه در سراسر جهان به‌عنوان یک کار دانشجویی محبوب شناخته می‌شود. چون امکان کار پاره‌وقت دارد و منعطف است. همچنین فرصت‌های شغلی زیادی در اختیارتان قرار می‌دهد.
مشاغل فست فود و خرده فروشی برای خارجی‌ها در دسترس‌ترین هستند. تا زمانی‌که به زبان ترکی تسلط کافی ندارید، توصیه می‌کنیم در استارباکس کار کنید. البته دانش خود را درباره نحوه درست کردن انواع نوشیدنی افزایش دهید و سریع باشید.

کار در زمینه تحقیق و پژوهش

دانشجویان بین‌المللی که در مقطع کارشناسی ارشد یا دکترا در ترکیه ثبت نام کرده‌اند، می‌توانند به عنوان محقق در پروژه‌های علمی مرتبط با کار خود برای تأمین مالی تحصیلات تکمیلی خود کار کنند. برخی از دانشگاه های خصوصی نیز با بورسیه تحصیلی کامل دانشجوی کارشناسی ارشد می پذیرند و می توانند در ازای دریافت این بورسیه، برای دانشجویان بورسیه دستیاری فراهم کنند. دانشجویان دوره لیسانس اغلب فرصت هایی برای کار در یک شغل پاره وقت، با توجه به برنامه دوره های خود پیدا می کنند. در لیست دانشگاه های ترکیه موردی وجود ندارد که نتوانید کار همزمان با تحصیل پیدا نکنید. 

دستیار خدمات پزشکی

کشور ترکیه هر روز جایگاه بهتری نسبت به روز قبل در حوزه ارائه خدمات بهداشتی و درمانی کسب می‌کند. بنابراین مانند هر حوزه درحال رشد و روبه پیشرفت درخواست زیادی برای جذب نیروی کار دارد. معمولا بیمارستان‌ها درمانگاه‌های خصوصی و دولتی و کلینیک‌های تخصصی گزینه‌های خوبی برای کار خدماتی پاره وقت هستند. همچنین مشاغلی همچون مراقبت از سالمندان، کودکان و افراد توان‌یاب در این دسته قرار می‌گیرند.
البته این نوع شغل به خوشرویی، روابط‌عمومی بالا، تسلط به زبان ترکی و صبر و تحمل زیاد احتیاج دارد. همچنین اگر سعی در افزایش مهارت‌هایتان داشته باشید و شیفت شب را انتخاب کنید، درآمد خوبی در انتظارتان است.

دستیار فروش و تجارت بین‌ الملل

جایی در دنیا پیدا نمی‌کنید که فرصت شغلی برای فروش و بازاریابی نداشته باشد. تقریبا اکثر شرکت‌های ترکیه از افراد باانگیزه و تحصیل‌کرده درخواست کار در این حیطه شغلی را دارند.
ازآنجایی‌که ترکیه یک کشور اینترنشنال و روبه‌رشد است، مهارت‌های بازرگانی و مکاتبات بین‌المللی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.  بنابراین به‌راحتی می‌توانید شغلی به‌عنوان دستیار فروش پیدا کنید. با مشتریانی از سراسر جهان در تماس باشید و درخواست‌ها را دریافت کنید. به ایمیل‌ها و تماس‌های تلفنی پاسخ دهید و بازاریابی دیجیتال انجام دهید.

نحوه پیدا کردن کار دانشجویی در ترکیه

بستگی به توانایی شما دارد که قادر به انجام چه کارهایی هستید. اما به طور کلی یافتن یک شغل پاره وقت واقعاً مشکل است زیرا این نوع مشاغل در ترکیه چندان محبوب نیستند.
برخی توانایی‌های مهندسی می‌توانند شانس شما را برای پیدا کردن شغل دانشجویی افزایش دهد. همچنین معمولا دانشگاه‌ها کارمند پاره وقت می‌پذیرند. بنابراین اولین جایی که برای کار مراجعه می‌کنید، دقیقا همان‌جایی که درس می‌خوانید باید باشد. این ممکن است برای رشته تحصیلی‌ و آینده شغلی‌تان موثر باشد.
دومین کارفرمای محبوب دانشجویان جویای کار، صنایع غذایی است. همچنین اگر به زبان ترکی صحبت می‌کنید، به نمایندگی فروش فکر کنید. وب سایت‌های کاریابی نیز وجود دارند که در ترکیه بسیار محبوب هستند. اما در مورد ویژگی‌هایی که آنها خواسته‌اند سخت‌گیری نکنید.

پیدا کردن کار پس از تحصیل در ترکیه

ایرانیانی که قصد کار در ترکیه را دارند باید بدانند که یافتن فرصت‌های شغلی چندان آسان نیست. با این حال، نمی‌توان گفت غیرممکن است. زیرا کمبود کارکنان محلی واجد شرایط در زمینه‌های خاص همچنان وجود دارد. به‌خصوص در دنیای تجارت که نیازمند متخصصانی مسلط به زبان انگلیسی و اصول مذاکرات بین‌المللی است.
بیش از 55٪ از کارگران در کشور در بخش خدمات شاغل هستند، 27٪ دیگر در صنعت و در حوزه کشاورزی حدود 17.7٪ است. بنابراین اساساً محبوب‌ترین مشاغل در ترکیه، مشاغل خدماتی هستند که از جمله آن می‌توان به شغل نظافتچی، پیشخدمت، خدمتکار، انیماتور، راهنما، بارمن و ماساژور اشاره کرد.

پیدا کردن کار پس از تحصیل در ترکیه
سایت‌های کاریابی زیر شما را در فرایند یافتن شغل پس از فارغ‌التحصیلی از دانشگاه کمک می‌کند:

  • kariyer.net
  • tr.indeed.com
  • yenibiris.com
  • iyibiris.com.tr
  • isbul.net
  • secretcv.com
  • eleman.net

جمع‌بندی
خلاصه کلام اینکه؛ مطالعه و کار همزمان واقعاً کار سختی است. بسیاری از دانشجویانی که همزمان به کاری اشتغال دارند، یادگرفته‌اند تفریحات خود را محدود و برنامه استراحت دقیق‌تری داشته باشند. همچنین طوری کار کنند که روی کیفیت تحصیل‌شان تاثیر منفی نگذارد.
با همه این سختی‌ها بازهم به کاردانشجویی احتیاج دارید. چون تورم ترکیه زندگی را برای همه سخت کرده است. واضح است که این سختی برای دانشجویان خارجی مضاعف خواهد بود. چنانچه تمایل به دریافت مشاوره در خصوص مهاجرت به ترکیه دارید، ما در حامی مهاجر در خدمت شما هستید. کافیست تماس بگیرید: 02148000957


سوالات متداول درباره کار همزمان با تحصیل در ترکیه


آیا می توانم با ویزای دانشجویی در ترکیه کار کنم؟

اگر برنامه ای برای کار در زندگی دانشجویی خود دارید، آنچه باید ابتدا بدانید این است که مجوز اقامت دانشجویی شما به تنهایی مجوز کار را پوشش نمی دهد. بنابراین، اگر می خواهید در طول تحصیل خود کار کنید، ابتدا باید مجوز کار دریافت کنید.

یک دانشجو در ترکیه ماهانه چقدر نیاز دارد؟

هزینه های زندگی بسته به سبک زندگی، برنامه تحصیلی، موقعیت مکانی و امکانات شما متفاوت است. دانشجویان بین المللی می‌توانند انتظار داشته باشند که حدود 400 تا 500 دلار در ماه برای سفر، اقامت، غذا، سرگرمی، تلفن و اینترنت و پوشاک هزینه کنند.

آیا کار دانشجویی تاثیری بر وضعیت تحصیلی می‎‌گذارد؟

طبیعتا بله. اما اگر برنامه‌ریزی درست داشته باشید، می‌توانید تاثیرات منفی را کاهش دهید.

دیدگاه جدید
دیدگاه ها
کل دیدگاه های ثبت شده: 0 | کل دیدگاه های تایید شده: 0