اخذ اقامت آمریکا

امتیاز 4.7/5
view مشاهده : 5790 مرتبه
ardate 18 اسفند، 1397
اخذ اقامت آمریکا
در این مقاله روش های متداول و ممکن اخذ اقامت آمریکا را به اختصار مطرح میکنیم. شما میتوانید با مقایسه شرایط خودتان با شرایط مورد نیاز هر یک از روش ها بسنجید که آیا مهاجرت به آمریکا برای شما ممکن است یا خیر. ابتدا باید تفاوت اخذ اقامت آمریکا و مهاجرت به آمریکا را بدانید. مهاجرت به آمریکا مربوط به دسته بندی ویزاهای مهاجرتی یا IV میشود اما اخذ اقامت آمریکا کلی تر است و هم شامل اقامت دائم ( مهاجرت به آمریکا ) و هم اقامت غیر دائم ( ویزاهای غیر مهاجرتی آمریکا ) میشود.

مهاجرت به آمریکا

برای مهاجرت به آمریکا باید شرایط یکی از ویزاهای مهاجرتی یا IV را احراز کنید. در ادامه ویزاهای مهاجرتی آمریکا که متداول هستند را بررسی میکنیم. در ویزاهای مهاجرتی آمریکا وقت سفارت از طرف NVC یا KCC ارائه میشود و عموما نیاز به اسپاسنسر وجود دارد. در این دسته بندی ویزا از شروع پرونده تا پایان اخذ ویزا بسته به نوع ویزا از چند ماه تا شانزده سال زمان مورد نیاز است. برخلاف ویزاهای غیر مهاجرتی نیازی به ارائه رابطه قوی با کشور مبدا نیست. در هر تایپ ویزا باید مطابق دستورالعمل همان نوع ویزا عمل کرد.  در ادامه برخی از ویزاهای متداول مهاجرتی را مختصرا توضیح میدهیم.

ویزای خانوادگی

ویزاهای خانوادگی که با F یا IR یا CR شروع میشوند. بستگان نزدیک شهروندان آمریکایی و در برخی موارد بستان نزدیک افراد مقیم دائم آمریکا میتوانند از این ویزا استفاده کنند. همسر،  فرزند، فرزندخوانده و برادر و خواهر شهروند آمریکایی میتوانند به دنبال دریافت این ویزا باشند. البته کسانی که گرین کارت دارند اما هنوز شهروند نشده اند نیز میتوانند همسر و فرزندشان را به آمریکا ببرند.

اخذ ویزای ازدواج آمریکا

ویزای ازدواج  آمریکا نیز یکی از پرطرفدار ترین ویزاهای اخذ شده در آمریکا است. شخص دارای گرین کارت خارج از کشور آمریکا ازدواج میکند و سپس با استفاده از این ویزا، همسرش را به خاک امریکا میبرد.

اخذ ویزای نامزدی آمریکا

ویزای نامزدی در ابتدا در دسته بندی غیر مهاجرتی قرار میگیرد اما به دلیل اینکه هدف این ویزا رسیدن به گرین کارت آمریکا است در نتیجه در لابلای ویزاهای مهاجرتی آن را بحث میکنیم. ویزای نامزدی فقط مروبط به نامزد شهروندان آمریکاییست و نامزد دارندگان گرین کارت نمیتوانند از آن استفاده کنند. نامزد دارندگان گرین کارت باید با دارنده گرین کارت ازدواج کند و از ویزای F2A برای مهاجرت به آمریکا استفاده کند.

اخذ ویزای کار و سرمایه گذاری آمریکا

ویزاهایی  مانند E1 و E2 و EB5 در این دسته بندی قرارد میگیرند. برای سرمایه گذاری در امریکا باید یک میلیون دلار در یکی از شهر های ایالات متحده سرمایه گذاری کنید. البته در شهر های با اقتصاد ضعیف و نرخ بیکاری بالا میتوان با 500 هزار دلار سرمایه گذاری به این ویزا رسید. برخی افراد برای تسریع اقامت آمریکا، ابتدا برای دریافت ویزای EB5 سرمایه گذاری میکنند و سپس با دریافت ویزای سرمایه گذاری غیر مهاجرتی E2 ظرف شش ماه به خاک آمریکا وارد میشوند و ادامه پرونده مهاجرتی را داخل آمریکا دنبال میکنند. این موضوع هزینه های متقاضی را افزایش اما سرعت تحصیل نتیجه را بالا میبرد.

ویزای تنوع نژادی یا لاتاری گرین کارت

این ویزا که به ویزای لاتاری یا لاتاری گرین کارت مشهور است، از معروف ترین و ساده ترین راه های اخذ اقامت دائم آمریکا است. نکته جالب در هزینه های بسیار پایین، سرعت پروسه پرونده که کمتر از دوسال زمان میبرد و اعتبار این ویزا است. البته آقای ترامپ در این لحظه که این مقاله نگاشته میشود مخالف چنین نوع ویزایی است و احتمال تغییرات در این ویزا و سهمیه این ویزا در آینده وجود دارد.

اخذ اقامت غیر دائم آمریکا

برای اخذ اقامت غیر دائم آمریکا یا به بیان بهتر، برای اخذ ویزای غیر مهاجرتی آمریکا میتوانید به کنسول یا سفارت مراجعه کنید. باید افسر کنسولی را مجاب کنید که شما قصد بازگشت دارید. در ویزاهای غیر مهاجرتی شما نباید رفتاری کنید که باعث این تصور شود که قصد ماندن در آمریکا دارید. با ارائه مدارکی همچون اسناد شغلی قوی، اسناد ملکی و سایر اسناد وابستگی شما به خاک کشور مبدا، میتوانید افسر را مجاب به صدور ویزا کنید. البته داشتن همزمان پرونده مهاجرتی در سفارت آمریکا و پرونده غیر مهاجرتی در کنسولهای آمریکا هیچ منافاتی ندارند و از نظر قانونی اشکالی در آن وارد نیست. به هر حال ممکن است کارا شمارا برای اثبات بازگشت کمی سخت کند.

اخذ ویزای توریستی آمریکا

ویزای توریستی متداولترین ویزای آمریکاست. شما شش ماه زمان خواهید داشت که از کشور آمریکا بازدید کنید. به هر ایالاتی سر بزنید و در آخر قبل از پایان مهلت شش ماهه خاک آمریکا را ترک کنید.

اخذ ویزای درمانی آمریکا

همانطور که از اسم آن پیداست هدف از سفر شما باید به منظور درمان باشد که این دلایل را باید بتوانید در سفارت آمریکا یا کنسول آمریکا به اثبات برسانید.

اخذ ویزای تحصیلی آمریکا

برای اخذ ویزای تحصیلی ابتدا باید از دانشگاه مقصد پذیرش اخذ کنید. بر خلاف تصور عموم مردم، اخذ پذیرش دانشگاه صرفا نیاز به نمره آیلتس ندارد و اخذ پذیرش دانشگاه های آمریکا بدون مدرک یا نمره زبان نیز میسر است. بعد از پایان تحصیل میتوان این ویزا را به ویزای کار تغییر داد سپس برای اخذ گرین کارت اقدام کرد.

اخذ ویزای کار آمریکا

همانطور که بالاتر بحث شد، برخی ویزاهای کار اقامت دائم به شما میدهند و برخی اقامت موقت. ویزاهای کار که اقامت موقت آمریکا را برای شما به ارمغان می آورند. از جدول های ذیل همین مقاله میتوانید لیست ویزاهای کار آمریکا را که باعث اقامت دائم آمریکا میشوند بیابید.
 
در زیر جدولی بر اساس هدف سفر به آمریکا و نوع ویزای غیر مهاجرتی را خواهید دید.
 
Purpose of Travel
 
Visa Category
 
Athlete, amateur or professional (competing for prize money only)
 
B-1
 
Au pair (exchange visitor)
 
J
 
Australian professional specialty
 
E-3
 
Border Crossing Card: Mexico
 
BCC
 
Business visitor
 
B-1
 
CNMI-only transitional worker
 
CW-1
 
Crewmember
 
D
 
Diplomat or foreign government official
 
A
 
Domestic employee or nanny - must be accompanying a foreign national employer
 
B-1
 
Employee of a designated international organization or NATO
 
G1-G5, NATO
 
Exchange visitor
 
J
 
Foreign military personnel stationed in the United States
 
A-2
NATO1-6
Foreign national with extraordinary ability in Sciences, Arts, Education, Business or Athletics
 
O
 
Free Trade Agreement (FTA) Professional
Chile, Singapore
H-1B1 - Chile
H-1B1 - Singapore
International cultural exchange visitor
 
Q
Intra-company transferee
 
L
Medical treatment, visitor for
 
B-2
 
Media, journalist
 
I
 
NAFTA professional worker: Mexico, Canada
 
TN/TD
 
Performing athlete, artist, entertainer
 
P
 
Physician
 
J , H-1B
 
Professor, scholar, teacher (exchange visitor)
 
J
 
Religious worker
 
R
 
Specialty occupations in fields requiring highly specialized knowledge
 
H-1B
 
Student: academic, vocational
 
F, M
 
Temporary agricultural worker
 
H-2A
 
Temporary worker performing other services or labor of a temporary or seasonal nature.
 
H-2B
 
Tourism, vacation, pleasure visitor
 
B-2
 
Training in a program not primarily for employment
 
H-3
 
Treaty trader/treaty investor
 
E
 
Transiting the United States
 
C
 
Victim of Criminal Activity
 
U
 
Victim of Human Trafficking
 
T
 
Nonimmigrant (V) Visa for Spouse and Children of a Lawful Permanent Resident (LPR)
 
V
 
Renewals in the U.S. - A, G, and NATO Visas
 
 
 
در این جدول، برخی ویزاهای مهاجرتی بر اساس دلیل تقاضای ویزا را مشاهده میکنید.
 
Immediate Relative & Family Sponsored
 
Visa Category
 
Spouse of a U.S. Citizen 
 
IR1, CR1
 
Spouse of a U.S. Citizen awaiting approval of an I-130 immigrant petition
 
K-3 *
 
Fiancé(e) to marry U.S. Citizen & live in U.S.
 
K-1 *
 
Intercountry Adoption of Orphan Children by U.S. Citizens
 
IR3, IH3, IR4, IH4
 
Certain Family Members of U.S. Citizens
 
IR2, CR2, IR5, F1, F3, F4
 
Certain Family Members of Lawful Permanent Residents
 
F2A, F2B
 
Employer Sponsored – Employment
 
 

 

Employment-Based Immigrants, including  (preference group):
 
Priority workers [First]
Professionals Holding Advanced Degrees and Persons of Exceptional Ability [Second]
Professionals and Other Workers [Third]
Employment Creation/Investors [Fifth]
Certain Special Immigrants: [Fourth]
E1
E2
 
E3, EW3
 
C5, T5, R5, I5
 
S (many**)
Religious Workers
 
SD, SR
 
Iraqi and Afghan Translators/Interpreters
 
SI 
Iraqis Who Worked for/on Behalf of the U.S. Government
 
SQ
 
Afghans Who Worked for/on Behalf of the U.S. Government
 
SQ
 
Other Immigrants
 
 
Diversity Immigrant Visa
 
DV
Returning Resident
 
SB
 
 
برچسب ها

نظرات شما