ویزای H-1B آمریکا

امتیاز 4.3/5
ardate 25 تير، 1398
ویزای H-1B آمریکا
ویزای H-1B به کارکنان حرفه ای این امکان را می‌دهد تا در آمریکا مشغول به کار شوند. همچنین به بیزینس های آمریکایی این امکان را می‌دهد تا کارکنان معتبر خارجی را در حرفه مخصوص خود به صورت موقت استخدام کنند. کارکنان خارجی این امکان را دارند که یک پست با توجه به توانایی های خود در آمریکا داشته باشند. به منظور واجد شرایط شدن برای ویزای H-1B ، شرکت آمریکایی و کارمند با پتانسیل بالا باید به قوانین و شرایط سازمان مهاجرت آمریکا پایبند باشند. ملزومات این ویزا در این تلاش است تا شرکت و کارمند، با استانداردهای  سازمان کار آمریکا مطابقت کنند. یکی از بزرگترین ملزومات این تطبیق، اپلیکیشن شرایط کار است.

پروسه ویزای H-1B آمریکا

به محض اینکه سازمان مهاجرت آمریکا تقاضای ویزا را که توسط شرکت آمریکایی ثبت شده را تایید کند، کارمند خارجی میتواند ویزای خود را که در سفارت آمریکا مهر شده را دریافت کند و اگر ساکن آمریکا است، می‌تواند نوع ویزای خود را عوض کند. این نوع ویزا برای 3 سال معتبر است مگر اینکه کشور مبدا کارمند، شیلی یا سنگاپور باشد. ملزومات دیگری برای این نوع ویزا وجود دارد که باید توسط متقاصی (شرکت) و کارمند غیر آمریکایی رعایت شود.

فاکتور مهم پروسه ویزای H-1B آمریکا

پروسه این نوع ویزا شامل دو فاکتور بسیار مهم است: حمایت توسط شرکت آمریکایی و ارسال تقاضا به اداره مهاجرت آمریکا. کارمند خارجی برای شروع پروسه، باید پیشنهاد شغلی از یک شرکت آمریکایی را داشته باشد. به محض اینکه کارمند با پتانسیل، یک شرکت آمریکایی را که واجد شرایط و متمایل به ثبت تقاضا به اداره مهارجت است را بیابد، شرکت آمریکایی باید فرم گواهی کار دریافت کند و از اداره مهاجرت آمریکا درخواست ویزا کند.

مراحل اخذ ویزای H-1B آمریکا

  • اگر متقاضی وکیل اختیار کند، متعاقبا باید یک فرم G-28 پرکند. همه قسمت های این فرم باید کاملا پر شود و همچنین مستلزم امضا و نام وکیل و امضای متقاضی می‌شود.
  • شرکت آمریکایی لازم است که یک فرم ETA-9035 (فرم شرایط کار) تایید کند. این فرم باید توسط پرتال وزارت امور خارجه به صورت آنلاین پر شود. 
  • شرکت آمریکایی باید یک تاییدیه "فرم شرایط کار" را قبل از ثبت فرم I-129 (تقاضا برای کارمندهای غیرمهاجرتی)، هزینه ثبت، مدارک مکمل، و فرم گواهی کار دریافت کند.
  • فرم I-129 باید قسمت دسته بندی H کامل شده را داشته باشد که در صفحه های  11 و 12 فرم است.
  • متقاضی باید به صورت دقیق قسمت جمع آوری اطلاعات و هزینه ثبت را تکمیل کند. (صفحات 17 و 19 فرم I-129)
  • اگر متقاضی درخواست پروسه ویژه را داشته باشد، باید فرم I-907 را تکمیل کند. این نوع پروسه ملزوم 1410 دلار، رسید I-129 و یک فرم I-907 است.

ملزومات ویزای H-1B آمریکا

ملزومات شغلی

  • شغل پیشنهاد شده باید به عنوان شغل تخصصی پر شود. یک شغل تخصصی نیازمند مدرک لیسانس یا مدارک بالاتر میباشد. بعضی شغل ها هم به علت پیچیدگی و وظایفت خاص نیازمند مدرک لیسانس نیستند. اگرچه، بیشتر پست هایی که تحت "حرفه ای" دسته بندی شده اند، نیازمند مدرک لیسانس میباشند.
  • نمونه هایی از موقعیت‌های واجد شرایط: مهندسین، اساتید، محققان، پزشکان، حسابداران، وکلا و معماران

ملزومات تحصیلی

  • مدرک لیسانس یا بالاتر باید از یک دانشگاه معتبر باشند. مدرک باید به شغل پیشنهاد شده در آمریکا مربوط باشد. اگر مدرک بیرون از آمریکا گرفته شده باشد، معادل یک مدرک آمریکایی باشد. در صورتی که مدرک لیسانس دارید، سابقه کار پیش نیاز نیست.
  • ملزومات تحصیلی با سابقه کار معادل سازی میشود. به ازای هر سال در دانشگاه : 3 سال سابقه کاری

الزامات USCIS و وزارت کار

از نیازهای دریافت ویزای H-1B این است که شرکت آمریکایی باید به محض گواهی شدن فرم شرایط کار توسط سازمان کار یک فرم I-129 به اداره مهاجرت ثبت کند.
  • تعیین میزان دستمزد. این یک حدود تعیین شده است که به کارکنای آمریکایی در زمینه های یکسان پرداخت می‌شود. 
  • استخدام کارمند خارجی نباید اخلالی در کار کارمندهای آمریکایی ایجاد کند. 
  • شرکت آمریکایی باید از قبل ثبت H-1B را به صورت داخلی اطلاع دهد. 
  • هیچ نوع اعتصاب و تحریم در شغل انتخاب شده وجود نداشته باشد.
  • اگر شرکت، قرداد کاری کارمند را تا قبل از زمان تعیین شده لغو کند، شرکت باید هزینه های برگشت کارمند را به کشور مبدا پرداخت کند.
  • شرکت آمریکایی حق صدور قرارداد کار را تا زمان تایید سازمان مهاجرت ندارد.

محدودیت ویزای Cap)H-1B) 

در هر سال مالی آمریکا، ویزای H-1B محدود به سالانه 65000 ویزا است. با این حال، برخی از متقاضیان هستند که از این قاعده مستثنی می‌باشند. متقاضیانی که دارای مدرک فوق لیسانس (آمریکا) یا بالاتر دارند و جزو 20000 متقاضی اول هستند، مشمول این محدودیت نمی‌شوند. همچنین، اگر کارکن H-1B از طرف یک موسسه نیازمند به تحصیلات بالا، استخدام یا درخواست شود، مشمول محدودیت H-1B نمی‌شود. موسسات غیرانتفاعی، تحقیقات غیرانتفاعی و سازمان های تحقیقاتی دولتی از محدودیت سالانه  H-1B معاف هستند. همسر و فرزندان مجرد دارندۀ ویزای H-B1 آمریکا ، این امکان را دارند که از طریق ویزای H-4 وارد خاک آمریکا شوند. ولی دارندگان H-4 اجازه کار در آمریکا را ندارند.

مدت زمان اقامت در آمریکا

به عنوان یک کارکن غیر مهاجر  H-1B، شما ممکن است برای یک دوره سه ساله پذیرفته شوید. دوره زمانی شما ممکن است تمدید شود، اما به طور کلی نمی تواند بیش از شش سال طول بکشد، هرچند برخی از استثنائات در بخش های (a) 106  و  (c) 104 رقابت پذیری آمریکا در قانون قرن بیست و یک (AC21) اعمال می شود. کارفرمای شما برای هزینه های منطقی حمل و نقل بازگشت مسئول خواهد بود به شرطی که تا قبل از اتمام دوره ی ویزای شما، استخدام‌تان را باطل کند. کارفرمای شما مسئولیت هزینه های حمل و نقل بازگشت شما را در صورتی که داوطلبانه موقعیت خود را از دست دهید، ندارد. در صورت عدم تعهد کارفرما به ملزومات، می‌توانید با مرکز خدمات به صورت کتبی ارتباط برقرار کنید.

مدارک لازم

  • رزومه کامل
  • سوابق تحصیلی به اضافه دیپلم و نسخه رونوشت (مدارک اصل و کپی های معتبر لازم هستند)
  • آدرس 
  • کپی فرم آی-94. پشت و رو (اگر ساکن آمریکایید)
  • کپی همه ی مدارک مربوط به شرکت آمریکایی در آمریکا
  • کپی همه ی جوایز، گواهی هایی که تا به حال توسط کارفرماهای خود دریافت کرده اند
  • مدرک عضویت در یک گروه حرفه ای 
  • کپی همه ی گواهی های دریافت شده
  • کپی عقدنامه، کپی گواهی تولد همه افراد خانواده (همسر و کودکان زیر 21 سال)
  • مدرک شهروندی توسط کشور مبدا (شناسنامه در صورتی که پاسپورت و گواهی تولد موجود نباشد)
  • 4 فیش حقوقی اخیر از کارفرما فعلی

نظرات شما

در صورتی که نظری دارید این بخش را تکمیل کنید. اگر سوالی دارید در بخش پرسش و پاسخ مطرح کنید.

  1. mariam ameri
    ۱۷ آذر، ۱۳۹۸
    درود و سپاس
    پرستار هستم سابقه ۱۲سال کار در بخش ویژه قلب دارم میتونم اقامت کدوم کشورها رو بگیرم
  2. حامی مهاجر در پاسخ mariam ameri گفته است :
    با سلام؛ متاسفانه موسسه در حال حاضر هیچ خدماتی در زمینه ویزای کار انجام نمی دهد. در صورت شروع فعالیت حتما در کانال تلگرام اعلام خواهد شد.
ثبت دیدگاه