ویزای کار آمریکا
امتیاز 3/5
مشاهده : 121 مرتبه
17 ارديبهشت، 1398
مریم فهیمی
 

فهرست اولویت ویزای کار دائمی آمریکا

حدود 140 هزار ویزای مهاجرت در هر سال مالی برای خارجی‌ها (همسر و فرزندان آنها) که به دنبال مهاجرت بر اساس مهارت‌های شغلی خود هستند، در دسترس می‌باشد. اگر ترکیب درستی از مهارت‌ها، تحصیلات و یا تجربۀ کاری داشته باشید، در این صورت واجد شرایط هستید و ممکن است بتوانید در آمریکا به طور دائم زندگی کنید. پنج اولویت ویزای مهاجرت مبتنی بر اشتغال (دسته‌ها) در زیر فهرست شده‌اند.

ویزای کار آمریکا EB1

این اولویت به افراد با توانایی فوق العاده در علوم، هنر، آموزش، تجارت یا ورزش، استادان برجسته یا محققان، مدیران و مدیران چند ملیتی اختصاص داده شده است.

ویزای کار آمریکا EB2

این اولویت برای افراد با مدرک دانشگاهی یا برای افراد دارای توانایی استثنایی در هنر، علوم یا کسب وکار هستند، محفوظ است.

ویزای کار آمریکا EB3

این اولویت برای افراد حرفه‌ای، کارگران ماهر و سایر کارگران در نظر گرفته شده ‌است.

ویزای کار آمریکا EB4

این ویزا مخصوص مهاجران ویژه ای است که شامل برخی از کارگران مذهبی خاص، کارمندان پست وزارت امور خارجه آمریکا، کارمندان بازنشسته سازمان های بین المللی، نوجوانان خارجی که در ایالات متحده آمریکا هستند و دیگر دسته های خارجی می‌شود.

ویزای کار آمریکا EB5

این اولویت برای سرمایه گذاران کسب و کاری است که یک میلیون دلار یا 500 هزار دلار در یک شرکت تجاری جدید با استخدام حداقل 10 کارمند تمام وقت آمریکایی، سرمایه گذاری می‌کنند.

طبقه بندی کارگران موقت (غیرمهاجر)

برای اینکه شما به صورت قانونی به آمریکا بیایید و در ایالات متحده به عنوان غیرمهاجر به طور موقت کار کنید، کارفرمای احتمالی شما باید پروندۀ درخواست غیرمهاجرتی را از طرف شما در USCIS ثبت کند. طبقه بندی اصلی کارگران موقت غیرمهاجرتی در زیر فهرست شده‌اند:

ویزای کار آمریکا E1

 ویزای کار E1 آمریکا یک نوع ویزای تجاری می‌باشد که از طریق صادرات و واردات جهت گسترش تجارت و تبادل کالا بین کشورها ارائه شده است. در ویزای کار E1، پزشک ، مهندس  یا هر نیروی کار دیگر نمی‌تواند به عنوان شخص اقدام کند و حتما باید از طریق یک شرکت معتبر اقدام نمایند. ویزای کاری E1  آمریکا شرایط مناسبی برای افراد ایجاد می کند زیرا نیاز به سرمایه اولیه مشخص ندارد البته فرد باید در شرکت تجاری خود به طور مداوم سرمایه گذاری کند. مدت این ویزا حدود ۲ تا ۵ سال می باشد. کار باید در قالب یک فعالیت تجاری باشد که در این فعالیت تجاری یکی از کشورهای طرف قرارداد باید کشور آمریکا باشد. همچنین برای شرایط اخذ ویزای کار آمریکا قابل ذکر است که شخص باید شهروند کشوری باشد که آمریکا آن کشور را تایید می کند و همچنین زمینه کاری، رشته های مورد تأیید این کشور باشد.

ویزای کار آمریکا E2

ویزای E2 به آن دسته از سرمایه گذارانی اعطا می شود که تابعیت کشورهای دارای معاهده دوستی،تجاری و یا سایر مراودات با ایالات متحده آمریکا (treaty Countries) را داشته باشند. خوشبختانه ایران نیز از سال 1957 دارای پیمانی با آمریکا است که بر اساس آن افرادی که تبعه ایران هستند می توانند به واسطه سرمایه گذاری خود از این ویزا بهره مند شوند. 

ویزای کار E3 آمریکا

این ویزا شامل حال ایرانیان و اتباع افغانی نمی‌شود و فقط مختص شهروندان استرالیایی است. برای اخذ ویزای کار E3  آمریکا داشتن مدرک لیسانس یا معادل آن الزامیست.

ویزای کار آمریکا H1B

کارگران در شغل تخصصی و طبقه بندی‌های زیر:
  • H1B1: کارگران موافقتنامه تجارت آزاد در یک شغل تخصصی از شیلی و سنگاپور.
  • H1B2: شغل‌های تخصصی مربوط به پروژه‌های تحقیق و توسعه تعاونی وزارت دفاع یا پروژه‌های همکاری
  • H1B3: مدل‌های مد براساس شایستگی و توانایی

ویزای کار آمریکا H1C

این ویزا برای پرستاران حرفه‌ای می‌باشد. مدت ویزا ۳ سال است و غیر قابل تمدید است.

ویزای کار آمریکا H2A

این نوع ویزا برای اشخاصی است که تمایل دارند به صورت موقت در آمریکا کشاورزی کنند، کشورهایی همچون ترکیه، آرژانتین، برزیل، اندونزی، استرالیا و مکزیک از کشورهای واجد شرایط هستند. این ویزا ۱ ساله است و امکان صادر شدن برای همسر و فرزندان زیر ۲۱ سال را دارد.

ویزای کار آمریکا H2B

این نوع ویزا برای افرادی که کارشان غیر از کشاورزی می‌باشد، صادر می‌شود و به صورت فصلی است، مانند کار کردن در پیست اسکی. این ویزا ۱ ساله و تا ۲ بار قابل تمدید است. شخص متقاضی می‌تواند برای همسر و فرزندان زیر ۲۱ سال خود نیز درخواست ویزا بدهد.

ویزای کار آمریکا H3

این ویزا برای متقاضیانی است که می‌خواهند به صورت کار آموزی در رشته‌هایی که در کشور خود دسترسی ندارند شرکت کنند. هچنین این ویزا ۲ ساله است و برای رشته‌هایی مانند پزشکی و یا رشته‌های تخصصی است. شخص متقاضی می‌تواند برای همسر و فرزندان زیر ۲۱ سال خود نیز درخواست ویزا بدهد.

ویزای کار آمریکا O1

این ویزا برای اشخاصی است که تخصص هنری، تجارتی و ورزشی دارند. این ویزا غیر مهاجرتی و موقت ۳ ساله می‌باشد. برای درخواست این ویزا باید شخص اثبات کند که در رشته کاری خود بسیار ماهر است و توانسته جوایزی را کسب کند. نیاز به پیشنهاد کاری از سمت یک فرد آمریکایی نیز دارد. محدودیت سنی ندارد و شخص متقاضی می‌تواند برای همسر و فرزندان زیر ۲۱ سال خود نیز درخواست ویزا بدهد.

ویزای P1A

برای ورزشکاران شناخته شدۀ بین‌المللی است.

ویزای P1B

هنرمندان یا اعضای گروه تفریحی شناخته شدۀ بین‌المللی

ویزای کار آمریکا I

این ویزا مربوط به کارمندان رسانه، فیلم سازان، گزارشگران و روزنامه نگاران است و جهت اخذ این ویزا باید یک پیشنهاد شغل از کارفرمای آمریکایی داشته باشند.

ویزای کار آمریکا L1A

این نوع ویزا ویژه مسئولان و مدیران است و بین ۳ تا ۷ سال نیز اعتبار دارد.

ویزای کار آمریکا R1

این ویزا به مبلغان دین اجازه می‌دهد به مدت ۵ سال در آمریکا اقامت داشته باشند. بعد از ۵ سال نیز می‌توانند برای گرین کارت اقدام نمایند.

ویزای کار آمریکا L

برای کار در شعبه، زیرمجموعه یا واحد اصلی کار فعلی در سطح مدیریتی، یا در رد‌ه‌ای که نیازمند دانشی خاص است. متقاضیان باید در طی سه سال کاری اخیر، به طور پیوسته یک سال را در همان شغل در کشور مبدأ کار کرده باشند.

ویزای کار آمریکا Q1

مختص شرکت کنندگان در یک برنامه مبادلاتی فرهنگی بین المللی می‌باشد که برای آموزش کاربردی و اشاعه تاریخ، فرهنگ وسنت‌های کشور خود از طریق یک برنامه فرهنگی مبادلاتی بین المللی وارد کشور می‌شوند.

ویزای کار آمریکا NT

متخصصان موقت توافق‌نامۀ تجارت آزاد آمریکای شمالی (NAFTA) از مکزیک و کانادا.