کار در نروژ

امتیاز 4.23/5
view مشاهده : 5180 مرتبه
ardate 21 فروردين، 1398
کار در نروژ

کار در نروژ

تقریبا 14% از کل جمعیت نروژ را مهاجران تشکیل داده اند و تقریبا یک سوم این جمعیت برای کار در نروژ به این کشور مهاجرت کرده اند. بدون توجه به مالیات و هزینه زندگی بالا، به دلیل استاندارد زندگی در دسترس در نروژ همچنان مهاجران از سراسر جهان جذب نروژ می شوند. اگر برای کار در نروژ به این کشور سفر می کنید، برای این کار نیاز به ویزای کار در نروژ دارید. اگر شما در یکی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا زندگی می کنید، نیازی به ویزای کار نروژ ندارید، ولی با این حال شما باید اقامت خود را ثبت کنید اگر قصد دارید بیش از 3 ماه در نروژ بمانید.

شرایط کار در نروژ

صرف نظر از نوع ویزا شما می توانید درخواست خود را به صورت سفارشی در سفارت نروژ ارسال کنید، یا میتوانید وکالت را به کارفرمای خود ارسال کنید تا درخواست را از طرف شما انجام دهد. برای گرفتن ویزای کار در نروژ تحت برنامه کارگر ماهر باید کار خود را در سطح حرفه ای انجام دهید و مدارک مربوطه یا مجوزهای مربوط به انجامی این کار داشته باشید. شما معمولا نیازمند یک پیشنهاد شایسته برای کار تمام وقت هستید که نرخ حقوق و دستمزد در آن ذکر شده باشد. اگر می خواهید به صورت نیمه وقت برای کار در نروژ اقدام نمائید، شما هنوز هم می توانید یک ویزا دریافت کنید، اما شما باید جزئیات دلیل خود را به عنوان بخشی از روند پروسه درخواست توضیح دهید. افراد واجد شرایط برای کار در نروژ باید شرایط زیر را داشته باشند:
  • سن بین 18 تا 30 سال
  • گذرنامه معتبر
  • بلیط سفر بازگشت به کشور مبدا
  • باید از حالت روحی و جسمی خوبی برخوردار باشند
  • عدم سابقه جنایی

کارکنان خارج از اتحادیه اروپا

کارکنان خارج از اتحادیه اروپا باید به عنوان یک قاعده اصلی، قبل از ورود به نروژ برای اجازه اقامت و کار در نروژ درخواست کنند. برای درخواست اقامت برای اهداف کاری، کارمند باید پیشنهاد خاصی از استخدام را از یک کارفرمای خاص در نروژ داشته باشد. الزامات خاص مربوط به تحصیلات، مدارک تحصیلی و سوابق کاری برای کار در نروژ وجود دارد. علاوه بر این شرایط ممکن است شرایط دیگری نیز وجود داشته باشد که قبل از شروع روند باید به آن توجه کنید. به عنوان یک قانون، کارمندی که اجازه اقامت خود را دریافت نکرده، مجاز به کار در نروژ نیست.

قوانین کار در نروژ

مجوزهای کاری فقط توسط یک کارفرما درخواست می شود به متقاضی کار در نروژ حق زندگی و کار می دهد. دو نوع مجوز کار در نروژ وجود دارد :
  1. مجوز کار 12 ماهه که به کارکنان ماهر اجازه می دهد تا یک سال در نروژ کار کنند.
  2. مجوز کار فصلی که به کارکنان اجازه می دهد که تا 3 ماه اجازه کار داشته باشند. مهاجران از کشورهای خاص ممکن است در نروژ بدون داشتن ویزا به مدت سه ماه زندگی و کار کنند.

اقامت دائم از طریق ویزای کار در نروژ

متقاضیان کار در نروژ می توانند اقامت دائم نروژ را دریافت کنند. افراد دارای اقامت دائم می توانند آزادانه در نروژ زندگی و کار کنند. افرادی که به دنبال شهروندی نروژ هستند ممکن است برای این کار حداقل 2 سال در این کشور زندگی کنند. متقاضیانی که از کشورهای عضو اتحادیه اروپا نیستند، علاوه بر شرایط بالا، باید شرایط بیشتری را نیز برآورده کنند.

ویزای کار در نروژ

در برخی موارد اگر شما قصد دارید که کمتر از سه ماه در نروژ باشید، می توانید بدون اجازه کار خاصی بروید و می توانید برای مدت کمتر از سه ماه بدون اجازه اقامت کار کنید. همچنین یک ویزای کارگران فصلی وجود دارد که می تواند تا شش ماه صادر شود و نیازمند پیشنهاد شغلی است. این نوع ویزا فقط برای کارگران در صنایع خاص مانند کشاورزی و ماهیگیری صادر می شود. به طور متوسط پروسه ویزای کار در نروژ که در سفارت انجام می شود، 4 تا 5 هفته به طول می انجامد.

حقوق و دستمزد در نروژ

برخی از مشاغل در نروژ نسبت به مشاغل دیگر حقوق و دستمزد بیشتری دارند که در جدول زیر به آنها اشاره خواهیم کرد:
 
کار در نروژ
 
حقوق و دستمزد به کرون
 
حقوق و دستمزد به دلار $
 
پزشک
 
2.000.000 کرون
 
262.545 $
 
مدیرعامل
 
1.560.000 
 
212.331 
 
مدیر کل
 
1.080.000
 
143.335
 
مدیر
 
884.470
 
126.082
 
کارگردان
 
880.000
 
126.351
 
سرپرست نفت و گاز
 
858.791
 
121.403
 
روانپزشک
 
800.000
 
134.070
 
مدیر آی تی
 
780.357
 
102.878
 
مهندس نفت و گاز
 
708.250
 
102.132
 
مدیر پروژه
 
736.111
 
101.636
 
استاد دانشگاه
 
766.285
 
101.223
 
مدیر مالی
 
742.366
 
99.945
 
مدیر فروشگاه
 
721.875
 
93.146
 
مدیر فروش
 
665.314
 
89.233
 
توسعه دهنده نرم افزار
 
660.129
 
85.113
 
مهندس مکانیک
 
567.928
 
80.587
 
مهندس نرم افزار
 
632.825
 
79.376
 
تحلیلگر مالی
 
606.333
 
78.483
 
معمار
491.666
 
68.998
معلم
 
487.326
 
66.654
 

هزینه درخواست ویزای کار در نروژ

هزینه ویزای کار در نروژ با توجه به نوع ویزا متفاوت است، اما معمولا بین 3200-3700 کرون برابر با 375-434 دلار آمریکا است.

تمدید ویزای کار در نروژ

هر مجوز اقامت یک تاریخ انقضا دارد و کارمند باید بیش از یک ماه قبل از پایان تاریخ مجوز برای تمدید آن اقدام کند. توصیه می کنیم که برای تمدید ویزای کار در نروژ دو تا سه ماه قبل از پایان تاریخ اقدام کنید.

مدارک لازم کار در نروژ

  • پاسپورت معتبر
  • فرم درخواست کار در نروژ
  • 2 قطعه عکس پاسپورتی (6 در 4)
  • CV یا رزومه کاری
  • ارائه مدارک تحصیلی
  • ارائه پیشنهاد شغلی توافق شده که شامل حقوق و دستمزد می شود
  • مدارکی از جایی که شما در نروژ زندگی می کنید
  • تمامی مدارک باید به زبان انگلیسی یا نروژی ترجمه شوند

نظرات شما